Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 58.355 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, ξεπέρασαν τους νεκρούς του Βιετνάμ

tags :
ΗΠΑ: Στους 58.355 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, ξεπέρασαν τους νεκρούς του Βιετνάμ
Αυξήθηκαν κατά 2.207 τα θύματα το τελευταίο 24ωρο
Στους 58.355 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 2.207 θάνατοι.
Ενδεικτικό της έντασης της εξάπλωσης της νόσου είναι ότι τα θύματα ξεπέρασαν σε αριθμό τους νεκρούς του πολέμου του Βιετνάμ (58.220), ένα ιστορικό γεγονός που επηρεάζει ιδιαίτερα το συλλογικό ψυχισμό των Αμερικάνων.
Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο (ανέρχονται σε 1,012 εκατομμύρια), αριθμός που αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα, αλλά και με τη διεξαγωγή των περισσότερων τεστ, τα οποία προσεγγίζουν τα 5,8 εκατομμύρια.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στις βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος να παραμείνουν ανοιχτές και να στηρίξουν την αλυσίδα τροφίμων, παρά τις ανησυχίες που εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε αυτές λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Υπό τον φόβο της έλλειψης τροφίμων και του ενδεχόμενου να υπάρξουν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, ο πρόεδρος Trump εξέδωσε απόφαση με τη οποία ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω βιομηχανιών.
Την ίδια στιγμή ο Trump συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis, ο οποίος εξετάζει να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στην Πολιτεία του και να ακολουθήσει τις άλλες Πολιτείες που ήδη έχουν άρει το lockdown.
Η συνάντηση έγινε τη στιγμή που η Φλόριντα κατέγραψε το υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό (83 νέους θανάτους) και ενώ απομένουν δύο ακόμα ημέρες ως προς τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε πως σήμερα Τετάρτη 29/4 θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την «φάση 1» σχετικά με την χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρώτο, μικρό βήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης