Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ το πλήγμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ: Στους 60.966 οι νεκροί, πάνω από 2.500 θάνατοι σε 24 ώρες

tags :
Βαρύ το πλήγμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ: Στους 60.966 οι νεκροί, πάνω από 2.500 θάνατοι σε 24 ώρες
Άρουν τα περιοριστικά μέτρα σταδιακά αρκετές Πολιτείες
Βαρύ είναι το πλήγμα που πληρώνουν οι ΗΠΑ από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 2.502 θάνατοι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 60.966.
Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων που καταγράφεται σε μια χώρα παγκοσμίως.
Παράλληλα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 1,04 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο υψηλότερος παγκοσμίως, εξέλιξη πάντως που ο πρόεδρος Trump απέδωσε και στο ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει και τα περισσότερα τεστ σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια.
Ο πρόεδρος Trump, αφού κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Κίνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, κατηγορώντας την ότι δεν ενημέρωσε σωστά τη διεθνή κοινότητα και αφού επιτέθηκε στο Πεκίνο λέγοντας ότι κάνει ότι μπορεί για να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «ο κορωνοϊός θα φύγει».
«Θα φύγει, θα εξαλειφθεί» είπε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο Trump, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πώς και το πότε.
Την ίδια στιγμή, πάντως, μια σειρά από Πολιτείες κάνουν τις πρώτες κινήσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων και για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 29/4 το σχέδιο του για μια περιορισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας της Πολιτείας από την ερχόμενη εβδομάδα, αν και υπογράμμισε πως διατηρεί τους περιορισμούς στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Μαϊάμι.
Σημειώνεται πως η Φλόριντα ήταν από τις τελευταίες Πολιτείες που επέβαλαν lockdown.
«Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ» είπε ο DeSantis, ο οποίος αποκάλυψε την πρώτη φάση του σχεδιασμού του που προβλέπει το άνοιγμα καταστημάτων λιανικού εμπορίου και εστιατορίων από την ερχόμενη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην παρουσία ανθρώπων εντός των καταστημάτων.
Στις αρχές της εβδομάδας ένα αντίστοιχο σχέδιο ανακοίνωσε και ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Τέξας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Παρασκευή 1/5.
Την αισιοδοξία πάντως ενισχύουν και οι δηλώσεις του Anthony Fauci, του επικεφαλής των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό, ο οποίος υποστήριξε πως το φάρμακο remdesevir αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές, καθώς όπως είπε τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως οι ασθενείς ανακάμπτουν κατά 31% ταχύτερα με αυτό το φάρμακο από ένα φάρμακο placebo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης