Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (FDA): Έρχεται fast track έγκριση για το Remdesivir – Κινούμαστε με ταχύτητα φωτός

Hahn (FDA): Έρχεται fast track έγκριση για το Remdesivir – Κινούμαστε με ταχύτητα φωτός
O FDA κινείται αστραπιαία για την έγκριση του Remdesivir, δήλωσε ο επικεφαλής του FDA, Stephen Hahn
«Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κινείται αστραπιαία για να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα σχετικά με το πειραματικό φάρμακο για τον Covid-19, Remdesivir» δήλωσε ο επικεφαλής του FDA, Stephen Hahn, έπειτα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που είχαν οι πρώτες κλινικές δοκιμές.
«Συνεργαζόμαστε με την Gilead για να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα.
Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς εξέταση.
Θέλουμε, πρώτα από όλα, να δούμε το σύνολο των δεδομένων και να σιγουρευτούμε ότι το Remdesivir απευθύνεται στους σωστούς ασθενείς».
Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μοιράστηκε τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών την Τετάρτη που έδειξαν ότι το remdesivir είχε σημαντική επίδραση στη θεραπεία του ιού.
Οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο ανέκαμψαν από την ασθένειά τους σε 11 ημέρες, κατά μέσο όρο, ενώ εκείνοι που έλαβαν εικονικό φάρμακο ανάρρωσαν σε 15 ημέρες, δήλωσε ο Fauci.
Ωστόσο, ο Hahn αρνήθηκε να προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιτρέψει στο remdesivir να φτάσει στην αγορά.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο FDA μπορεί να εγκρίνει ένα φάρμακο και κατόπιν να ζητήσει περισσότερα στοιχεία και ερευνητικά δεδομένα από τη φαρμακευτική που το παράγει.
Ο FDA έχει εκδώσει μόνο μία άδεια έκτακτης ανάγκης για να χρησιμοποιηθεί ένα φάρμακο κατά του Covid-19.
Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία επέτρεψε τη χρήση των φαρμάκων ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης