Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Διαψεύδει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

tags :
Biden (ΗΠΑ): Διαψεύδει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση
Η καταγγέλλουσα είναι μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, ονόματι Τara Reade, η οποία εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Biden στη Γερουσία
Τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εις βάρος του μια πρώην βοηθός στη Γερουσία το 1993, διέψευσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Jo Biden.
"Θέλω να σχολιάσω τους ισχυρισμούς μιας πρώην βοηθού ότι πριν από 27 χρόνια επέδειξα απρεπή συμπεριφορά. Είναι αναληθείς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, μα ποτέ", είπε ο Biden σε συνέντευξή του στο MSNBC.
Η καταγγέλλουσα είναι μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, ονόματι Τara Reade, η οποία εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Biden στη Γερουσία από τον Δεκέμβριο 1992 ως τον Αύγουστο 1993 και τον κατηγορεί σε συνεντεύξεις της στα μέσα ενημέρωσης ότι το 1993 την έσπρωξε σε έναν τοίχο, έβαλε τα χέρια του κάτω από την φούστα της και μέσα από το εσώρουχό της.
Ο 77χρονος, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον ρεπουμπλικανό Donald Trump στις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση, εντός και εκτός του κόμματός του για να σχολιάσει τις καταγγελίες.
Σε ανακοίνωσή του που προηγήθηκε της συνέντευξης, o Biden κάλεσε την Γερουσία να ζητήσει από την Υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων να δώσει στη δημοσιότητα αρχεία του προσωπικού που πιθανόν να αναφέρουν αν η γυναίκα αυτή είχε προβεί σε επίσημη καταγγελία εις βάρος του την εποχή που φέρεται να συνέβη το περιστατικό.
Ο ίδιος είπε ότι τα προσωπικά έγγραφα από την περίοδο της θητείας του στη Γερουσία, τα οποία έγιναν δωρεά στο πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ αλλά ακόμη δεν διατίθενται για το κοινό, δεν περιέχουν φακέλους που να αφορούν το προσωπικό.
Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις καταγγελίες της Reade και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την ίδια ή με κάποιον εκπρόσωπό της για να σχολιάσει.
Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει τα όσα καταγγέλλει.
Ανάμεσά τους οι New York Times και Washington Post, που έχουν πάρει συνέντευξη από μια φίλη της, η οποία υποστηρίζει ότι η Reade της είχε εκμυστηρευτεί τότε το συμβάν. Μια άλλη φίλη της δήλωσε στην Times ότι η Reade της είπε το 2008 για μια παλιά τραυματική εμπειρία της που αφορά τον Biden.
Εξάλλου ο αδελφός της έχει επιβεβαιώσει τμήματα της καταγγελίας της στο The Intercept και στη Post.
Τη Δευτέρα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Business Insider δημοσίευσε μια συνέντευξη με μια πρώην γειτόνισσα της, η οποία υποστηρίζει ότι στα μέσα της περιόδου 1990 η τελευταία της είχε πει ότι ο Biden είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχό της.
Η 56χρονη Reade έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι τότε είχε μιλήσει περί σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά όχι σεξουαλικής κακοποίησης, σε τρεις βοηθούς του Biden στη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης