Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Κοντά σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης 10 δισεκ. ευρώ

Lufthansa: Κοντά σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης 10 δισεκ. ευρώ
Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω της Covid -19  ανάγκασαν τη γερμανική εταιρεία να καθηλώσει στο έδαφος τα 700 αεροσκάφη της, οδηγώντας σε πτώση 99% του αριθμού των επιβατών
Την αισιοδοξία του ότι, οι συνομιλίες διάσωσης με τη γερμανική κυβέρνηση θα ολοκληρωθούν σύντομα, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γερμανικός αερομεταφορέας εξετάζει και εναλλακτικές λύσεις, όπως η προστασία από τους πιστωτές.
Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω της Covid -19  ανάγκασαν τη γερμανική εταιρεία να καθηλώσει στο έδαφος τα 700 αεροσκάφη της, οδηγώντας σε πτώση 99% του αριθμού των επιβατών και καταγράφοντας ζημιές ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων κάθε ώρα.
«Εκτιμούμε ότι αυτές οι συνομιλίες μπορούν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα πολύ σύντομα», σημειώνει σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Carsten Spohr.
«Παραμένουμε ωστόσο πεπεισμένοι ότι δεν θα χρειαστεί να υποχωρήσουμε σε εναλλακτικές λύσεις, δεδομένης της συνομιλίας με το Βερολίνο», αναφέρει.
Η Lufthansa διαπραγματεύεται ένα πακέτο διάσωσης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποκτήσει μερίδιο 25,1% στην αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Από το συνολικό ποσό, 5,5 δισεκ. ευρώ θα δοθούν υπό τη μορφή μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, για τα οποία η γερμανική κυβέρνηση ζητά ένα κουπόνι 9%, αναφέρει το δημοσίευμα.
,Επιπλέον, 3,5 δισ. ευρώ σε δάνεια θα χορηγηθούν από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (KFW).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης