Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 67.682 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Trump: Εμβόλιο έως τα τέλη του 2020, πιθανόν 100 χιλ θάνατοι

ΗΠΑ: Στους 67.682 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Trump: Εμβόλιο έως τα τέλη του 2020, πιθανόν 100 χιλ θάνατοι
Πάνω από 1,15 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Τους 68.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, την ώρα που ο πρόεδρος Donald Trump υποστηρίζει πως είναι πιθανό ο αριθμός των θυμάτων να φτάσει τις 100.000 και ότι έως τα τέλη του 2020 θα υπάρχει εμβόλιο κατά της πανδημίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 67.682, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 1.450 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.
Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,15 εκατομμύρια, αριθμός που είναι μακράν ο μεγαλύτερος σε όλο τον πλανήτη ενώ οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από  7 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Κυριακή 3/5 ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι είναι πιθανό οι νεκροί στις  ΗΠΑ να φτάσουν τις 100.000 ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έως τα τέλη του 2020.
 
Πιθανόν 100.000 νεκροί, εμβόλιο έως τα τέλη του 2020
Μιλώντας στο Fox News ο Trump εκτίμησε πως θα υπάρξει μια ταχεία ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ενώ για ακόμα μια φορά απέδωσε την ευθύνη για την πανδημία στην Κίνα.
«Πρόκειται να χάσουμε 75, 80 έως 100 χιλιάδες ανθρώπους.
Είναι τρομακτικό» είπε ο Trump, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή υποστήριζε πως λιγότεροι από 100 χιλιάδες Αμερικάνους θα χάσουν τη ζωή τους από την πανδημία ενώ πριν λίγες ημέρες  υπολόγιζε τα θύματα σε 60 με 70 χιλιάδες.
«Θεωρούμε πως θα έχουμε εμβόλιο ως το τέλος αυτής της χρονιάς.
Οι γιατροί θα πουν: δεν θα έπρεπε να το λέτε αυτό.
Λέω αυτό που νομίζω.
Πιέζουμε πολύ δυνατά (...) πολλοί όμιλοι (της φαρμακευτικής βιομηχανίας) είναι, νομίζω, πολύ κοντά στο να αναπτύξουν εμβόλιο» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ερωτηθεί για το ποια θα ήταν η αντίδρασή του αν κάποια χώρα ανέπτυσσε εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ υποστήριξε ότι είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει.
«Θέλω απλά να έχουμε εμβόλιο που να φέρνει αποτέλεσμα έναντι του SARS-CoV-2» υπογράμμισε ο Trump, τονίζοντας πως θέλει κατά τρόπο συνετό και το γρηγορότερο δυνατό να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα στις  ΗΠΑ
«Το 2021 θα είναι απίστευτο» είπε ο Trump, ο οποίος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε αφότου ξέσπασε η πανδημία, τονίζοντας πως «νομίζω πως σώσαμε εκατομμύρια ζωές».
Σημειώνεται πως σχεδόν οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν άρει μέρος των περιοριστικών τους μέτρων καθώς μειώνονται σταδιακά τα κρούσματα και οι θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης