Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Φυσικός εταίρος μας οι ΗΠΑ - Μία τολμηρή εμπορική συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Φυσικός εταίρος μας οι ΗΠΑ - Μία τολμηρή εμπορική συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η εμπορική συμφωνία θα απομακρύνει τις δύο χώρες από την ύφεση
Ως φυσικό εταίρο της Βρετανίας χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Dominic Raab, με αφορμή την έναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών αργότερα εντός της εβδομάδας, διευκρινίζοντας ότι μία τολμηρή συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.
Ειδικότερα, ο Βρετανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοικτές αγορές θα οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ είναι φυσικός εταίρος του Ηνωμένου Βασιλείου, και μία τολμηρή μελλοντική συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες».
«Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να απομακρύνουμε τις δύο μεγάλες οικονομίες μας από την ύφεση», πρόσθεσε ο κ. Raab.
Οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Τρίτη (5/5) και η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων.
Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες, ενώ θα πραγματοποιούνται περαιτέρω συνομιλίες κάθε έξι εβδομάδες.
Σύμφωνα με την υπουργό Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, Liz Truss, στόχος της Ουάσιγκτον είναι να ανοίξει νέες αγορές για τις βρετανικές επιχειρήσεις, να αυξήσει τις επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη της χώρα.
«Η αύξηση του διατλαντικού εμπορίου μπορεί να βοηθήσει τις οικονομίες μας να επιστρέψουν από την οικονομική πρόκληση που θέτει ο κορωνοϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.
«Καθώς θα καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να είστε βέβαιοι ότι θα καταλαβάλουμε μία σκληρή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που θα ωφελήσει άτομα και επιχειρήσεις σε κάθε περιοχή και στο έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε η κα. Truss.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης