Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο νέος κορωνοϊός, δηλώνει ο αρχηγός του ΓΕΣ

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Δεν ξέρουμε από πού προήλθε ο νέος κορωνοϊός, δηλώνει ο αρχηγός του ΓΕΣ
O πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν κάποια στιγμή στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα
Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ δήλωσε απόψε Τρίτη 5 Μαΐου, ότι παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο νέος κορωνοϊός προήλθε από κάποια ιχθυαγορά της Κίνας, από κάποιο εργαστήριο ή άλλη τοποθεσία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την άποψη ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο.
«Μήπως προήλθε από κάποιο ιολογικό εργαστήριο της Ουχάν;
Μήπως σε κάποια ιχθυαγορά εκεί στην Ουχάν;
Μήπως από κάπου αλλού;
Και η απάντηση σε αυτά είναι: Δεν ξέρουμε», δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η αμερικανική κυβέρνηση το εξετάζει, πρόσθεσε.
Η δήλωση αυτή πάντως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διαβεβαίωση που έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν «σημαντικές αποδείξεις» ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από κάποιο κινεζικό εργαστήριο.
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «κάποια στιγμή» στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης