Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 71.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 2.333 επιπλέον θάνατοι σε 24 ώρες

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 71.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 2.333 επιπλέον θάνατοι σε 24 ώρες
Πάνω από 1,2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ
Τους 71.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις  ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα άλλοι 2.333 θάνατοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των 2.333 νεκρών είναι διπλάσιος από τους 1.015 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια τεστ.
Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληττόμενη χώρα παγκοσμίως την ώρα που ο πρώην επικεφαλής του αρμόδιου οργανισμού των ΗΠΑ για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά του κορωνοϊού, Rick Bright κατηγόρησε την κυβέρνηση Trump ότι αν και την είχε ειδοποιήσει από τον περασμένο Ιανουάριο για την απειλή που συνιστούσε ο κορωνοϊός, η προειδοποίηση του έγινε δεκτή με ιδιαίτερες ενστάσεις και επιφυλάξεις από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και άλλους αρμόδιους αξιωματούχους.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποστήριξε ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του κατ’ αυτόν εισέρχεται στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.
«Ο Mike Pence και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά», είπε ο Trump κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα.
«Τώρα όμως, το πρόβλημα προσλαμβάνει «λίγο διαφορετική μορφή»: αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ερωτηθείς για το εάν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως «αποστολή εξετελέσθη» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Trump απάντησε αρνητικά.
«Όχι καθόλου.
Το «αποστολή εξετελέσθη» το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης