Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας ΗΠΑ: Η Κίνα προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα σε σχέση με τον κορωνοϊό

Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας ΗΠΑ: Η Κίνα προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα σε σχέση με τον κορωνοϊό
Κινέζους, Ρώσους και Ιρανούς «βλέπουν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από επιθέσεις σε οργανισμούς υγείας των ΗΠΑ
Η Κίνα προσπαθεί να υποκλέψει κρίσιμα εργαστηριακά δεδομένα, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρθηκε σχετικώς, «αντίπαλες χώρες» διεξάγουν επιθέσεις μέσω του Διαδικτύου εναντίον πανεπιστημίων, φαρμακευτικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων που διεξάγουν έρευνες σχετικές με την πανδημία του κορωνοϊού.
Report που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη 5 Μαΐου από το Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.
Στο report δεν κατονομάζονται συγκεκριμένες χώρες που εμπλέκονται στις κυβερνοεπιθέσεις, ωστόσο φωτογραφίζονται η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν.
Η προειδοποίηση έκανε λόγο για ομάδες «προηγμένης επίμονης απειλής» (APT) που πραγματοποιούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά οργανισμών που διεξάγουν ιατρικές έρευνες «για τη συλλογή πληροφοριών που ευθυγραμμίζονται με τις εθνικές προτεραιότητες».
Όπως αναφέρεται σχετικώς, οι κακόβουλες επιθέσεις δεν έχουν πετύχει τον στόχο τους.
Να σημειωθεί πως ανάλογες επιθέσεις καταγγέλλει και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον ίδιο τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τις ενέργειες ιδιαίτερα νευρικές λόγω του ότι έχουν στο στόχαστρο εθνικούς οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης