Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης δίχως τέλος ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Στους 73.431 οι νεκροί, 2.073 σε 24 ώρες

tags :
Εφιάλτης δίχως τέλος ο κορωνοϊός για τις  ΗΠΑ – Στους 73.431 οι νεκροί, 2.073 σε 24 ώρες
Πάνω από 1,2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ καθώς αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών, γεγονός που αναγνώρισε και ο ίδιος ο πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε πως η σημερινή επιδημία είναι χειρότερη από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και από την 11η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 73.431 ενώ μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 2.073 θάνατοι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου έξι φορές περισσότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στην Ισπανία, η οποία είναι η δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα.
Η εξέλιξη αυτή πιθανώς να οφείλεται και στο ότι οι ΗΠΑ έχουν διεξάγει μέχρι τώρα και τα περισσότερα διαγνωστικά τεστ, τα οποία προσεγγίζουν τα 7,8 εκατομμύρια.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και με τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη.
Και αυτή η αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων ήταν αυτή που ώθησε τον πρόεδρο Trump αφενός να ανακαλέσει την απόφαση του να διαλύσει την task force που είχε δημιουργήσει υπό τον αντιπρόεδρο Mike Pence και αφετέρου να παραδεχθεί για ακόμα μια φορά ότι ένα πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε την χώρα κλειστή για χρόνια, πρέπει να κάνουμε κάτι.
Ευτυχώς δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά θα μπορούσε» είπε ο Trump, τη στιγμή που οι κυβερνήτες πολλών Πολιτειών δέχονται έντονες πιέσεις να χαλαρώσουν να περιοριστικά μέτρα και άρουν το υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων, το οποίο έχει οδηγήσει εκατομμύρια Αμερικάνους στην ανεργία.
Πάντως, οι Αμερικάνοι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν πως είναι πιθανό ένα νέο κύμα κρουσμάτων και θανάτων, εάν η επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας γίνει χωρίς εκτεταμένα τεστ και ένα σύστημα που θα ανιχνεύει τα νέα κρούσματα προκειμένου να απομονώνονται.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Πανεπιστήμιο της Washington διπλασίασε σχεδόν τις εκτιμήσεις του για τους θανάτους στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τους στους 135.000 έως τα τέλη Αυγούστου.
Στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νεκρών που καταγράφεται καθημερινά έχει μειωθεί πολύ, όμως έχουν εμφανιστεί άλλες εστίες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.
Σε δηλώσεις του ο Trump υπογράμμισε ότι η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι «χειρότερη» από την επίθεση των αυτοκρατορικών στρατευμάτων της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ καθώς και τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Δεν είχε γίνει ποτέ πριν επίθεση αυτής της φύσης.
Και δεν έπρεπε να γίνει ποτέ» υποστήριξε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης