Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Υόρκη: Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το σύνδρομο Kawasaki που συνδέεται με τον covid -19

Νέα Υόρκη: Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το σύνδρομο Kawasaki που συνδέεται με τον covid -19
Το τελευταίο θύμα είναι ένα 5χρονου παιδί που συνδέεται με τον κορωνοϊό και είχε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του τοξικού σοκ
Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό.
Αυτό ανακοίνωσε, σήμερα (9/5) ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, εκφράζοντας την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας γι αυτούς τους θανάτους.
Ο κυβερνήτης αποκάλυψε ότι ο θάνατος ενός 5χρονου παιδιού συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό και με ένα σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου είναι παρόμοια με αυτά του τοξικού σοκ και της νόσου Kawasaki. Το παιδί αυτό ήταν το πρώτο γνωστό θύμα της σπάνιας ασθένειας στη Νέα Υόρκη.

Τι είναι το σύνδρομο Kawasaki

Σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Ροηλίδης, η διάγνωση της νόσου Kawasaki είναι κλινική. Τα παιδιά κάνουν έναν πυρετό που κρατάει πάνω από 5-6 μέρες, έχουν κόκκινα μάτια, τα χείλια τους είναι σκασμένα και η γλώσσα, έχουν δηλαδή μία χειλίτιδα και μία στοματίτιδα - γλωσσίτιδα. Έχουν ένα εξάνθημα, λεμφαδενίτιδα, είναι γενικά τα συμπτώματα. Ένας παιδίατρος τη βάζει στο μυαλό του σαν διάγνωση όταν έχει αυτά τα στοιχεία. Δεν υπάρχει κάποια παθογνωμονική εξέταση, οπότε η διάγνωση είναι μόνο κλινική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης