Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 79.528 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 776 θάνατοι σε 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Μάρτιο

tags :
ΗΠΑ: Στους 79.528 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 776 θάνατοι σε 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Μάρτιο
Πάνω από 1,32 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 79.528 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 776 θάνατοι, αριθμός πάντως που αποτελεί και τον χαμηλότερο από τον περασμένο Μάρτιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων δεν έπεφτε κάτω από τους 1.000 ενώ σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και τους 2.000.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε 1,329 εκατομμύρια κρούσματα και είναι σχεδόν εξαπλάσια σε σύγκριση με αυτά που έχουν καταγραφεί στην Ισπανία, η οποία είναι η δεύτερη χώρα σε κρούσματα.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί και περίπου 9 εκατομμύρια τεστ.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Trump έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο άτυπων διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς γερουσιαστές προκειμένου να καταλήξουν στο το τι θα περιλαμβάνει το επόμενο «πακέτο» μέτρων ενίσχυση των επιχειρήσεων και των πολιτών, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί δραματικά την επόμενη περίοδο.
Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin όσο και ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow έχουν συζητήσεις με βουλευτές και γερουσιαστές σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν νέα μέτρα ενίσχυσης των Πολιτειών εκείνων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως από τις αρχές Μαρτίου, το Κογκρέσο έχει εγκρίνει νομοσχέδια που προβλέπουν την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 3 τρις δολαρίων.
Πάντως, ο Mnuchin καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει βιασύνη για να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο και ότι αυτό που προέχει είναι η όποια νέα οικονομική βοήθεια δοθεί, να γίνει προσεκτικά και με σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης