Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Ένταση με Trump για τα τεστ

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Ένταση με Trump για τα τεστ
Ανοίγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Πολιτεία του Μίσιγκαν
Τους 80.000 ξεπέρασαν οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που οι Πολιτείες ανοίγουν και πάλι επιχειρήσεις και δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να κάμψουν την ανεργία που θεριεύει.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 1,35 εκατομμύρια, οι θάνατοι ανέρχονται σε 80.682 (καταγράφηκαν 830 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο) ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 232.733.
Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση αυτούς τους ρυθμούς, εκτιμάται πως οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τους 100 χιλιάδες θανάτους έως τα τέλη Μαΐου.
Παράλληλα στις ΗΠΑ έχουν διενεργηθεί, περισσότερα από 9,32 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ, θέμα που προκάλεσε ένταση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Ένταση Trump με δημοσιογράφο
«Έχουμε αναπτύξει δυναμικότητα για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ απαράμιλλη παγκοσμίως
Εάν οι πολίτες θέλουν να κάνουν το τεστ, μπορούν να το κάνουν» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος είχε για το θέμα αυτό λογομαχία με τη δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου CBS.
Η δημοσιογράφος κινεζικής καταγωγής Weijia Jiang ρώτησε τον Trump γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό.
«Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα.
Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!
Εντάξει;
Εάν τους κάνετε αυτήν την ερώτηση, μάλλον θα λάβετε μια ασυνήθιστη απάντηση» απάντησε οργισμένος ο Trump με τη δημοσιογράφο να του ανταπαντά: «Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;» αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας εξαιτίας της εμφάνισης και της καταγωγής της.
«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Όταν η Jiang  του απηύθυνε νέα ερώτηση, ο Trump κατέβηκε από το βάθρο κι έφυγε.
Την ίδια στιγμή πάντως οι εργάτες στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επέστρεψαν στις δουλειές τους σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει η παραγωγή από την ερχόμενη εβδομάδα, παρά τους φόβους που διατυπώνονται για το φόβο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας.
Αλλά και στην Καλιφόρνια ο κυβερνήτης Gavin Newsom έχει δώσει την έγκριση του για την επαναλειτουργία της μεταποίησης από την ερχόμενη Παρασκευή 15/5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης