Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 147.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό τον Αύγουστο – Προειδοποιήσεις Fauci για το πρόωρο άνοιγμα

tags :
ΗΠΑ: Στους 147.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό τον Αύγουστο – Προειδοποιήσεις Fauci για το πρόωρο άνοιγμα
Αυξήθηκαν κατά 1.894 οι νεκροί σε 24 ώρες, στους 82.376 ανέρχονται συνολικά
Μια ακόμα μεγάλη αύξηση κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή που μια σειρά από Πολιτείες ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 82.376 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 1,37 εκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρων 20 επιδημιολογικών μοντέλων που εξέτασαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης υποδεικνύει πως ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, ενώ άλλη εκτίμηση από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αναφέρει πως οι νεκροί θα φτάσουν στους 147.000 στις αρχές Αυγούστου, αριθμός αυξημένος κατά 10 χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την ίδια στιγμή ο Anthony Fauci, ο επιδημιολόγος που ηγείται της προσπάθειας κατά του κορωνοϊού, κατά την τοποθέτηση του μέσω βιντεοδιάσκεψης στη Γερουσία προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχουν στη δημόσια υγεία στις  ΗΠΑ, εφόσον υπάρξει μια βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων.
«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η σωστή κατεύθυνση επ’ ουδενί σημαίνει ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτής της επιδημίας» υποστήριξε ο Fauci, ο οποίος κάλεσε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να ακολουθούν τις συστάσεις των επιστημόνων και να περιμένουν για ξεκάθαρες ενδείξεις βελτίωσης, όπως η δραστική μείωση των κρουσμάτων πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε «άνοιγμα» της οικονομίας και της κοινωνίας.
«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να πυροδοτήσεις ένα ξέσπασμα που δεν θα είσαι ικανός να ελέγξεις και που στην πραγματικότητα κατά ένα παράδοξο τρόπο όχι μόνο να οδηγήσει σε πόνο και σε θάνατο που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά και να σε πάνε πίσω στην προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη» τόνισε ο Fauci.
Οι προειδοποιήσεις του Fauci πάντως έπιασαν τόπο ιδίως στην Καλιφόρνια, όπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – του μεγαλύτερου των ΗΠΑ – ανέστειλε την έναρξη των μαθημάτων, τη στιγμή που πυκνώνουν οι αναφορές πως είναι πολύ πιθανό κάποια περιοριστικά μέτρα που αφορούν και την πόλη του Λος Άντζελες να παραμείνουν σε ισχύ και μέσα στο καλοκαίρι.
Πάντως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom έχει ανακοινώσει πώς εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και γραφεία θα μπορούσαν να ανοίξουν υπό μια σειρά προϋποθέσεων ενώ και άλλοι κυβερνήτες προσανατολίζονται στην άρση των περιοριστικών μέτρων από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.
Τελευταία Πολιτεία που ανακοίνωσε άρση των περιοριστικών μέτρων είναι η Αριζόνα.
«Δεν είναι ένα πράσινο φως για να τρέξουμε.
Είναι ένα πράσινο φως για να προχωρήσουμε, και θα προχωρήσουμε με προσοχή» είπε ο κυβερνήτης της Αριζόνα Doug Ducey, τη στιγμή που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo υποστήριξε ότι η Πολιτεία του θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια ύψους 61 δις δολαρίων προκειμένου να μπορέσει να επανεκκινήσει την οικονομία της.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης