Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ - Στους 84.119 οι νεκροί – Πυρά Trump στον Fauci

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ - Στους 84.119 οι νεκροί – Πυρά Trump στον Fauci
Άλλοι 1.813 θάνατοι αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ
Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς η κατάσταση κάθε άλλο παρά υπό έλεγχο φαίνεται πως τελεί όπως τουλάχιστον προκύπτει από τον συνεχιζόμενο αυξανόμενο ρυθμό θυμάτων και κρουσμάτων.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 1.813 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 84.119.
Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,39 εκατομμύρια, αποτελώντας τα περισσότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι νεκροί στις αρχές Αυγούστου θα έχουν ξεπεράσει τους 147 χιλιάδες.
Παρόλο αυτά, πολλές Πολιτείες προχωρούν στο σχεδιασμό τους που προβλέπει την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Οι εργάτες στις μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων (Ford Motor Co, General Motors Co, Fiat Chrysler Automobiles NV) στο Ντιτρόιτ αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι στα εργοστάσια την ερχόμενη Δευτέρα 18/5, «άνοιγμα» που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και το πρώτο τεστ για το κατά πόσο οι εργάτες των εργοστασίων μπορούν να επανέλθουν στις εργασίες τους.
Αν και οι τρεις μεγάλες αυτές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχουν διασφαλίσει τις αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικά τεστ στους εργαζόμενους.
Παράλληλα, άλλες Πολιτείες, όπως της Βιρτζίνια ή του Μέριλαντ θα προχωρήσουν από αύριο Παρασκευή 15/5 στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων με προσεκτικά όμως βήματα και υπό τον φόβο μην τυχόν και ένα πρόωρο άνοιγμα επιφέρει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Πυρά Trump κατά Fauci

Άλλωστε αυτήν την προειδοποίηση έκανε μιλώντας στη Γερουσία και ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, ο οποίος όμως δέχθηκε τα πυρά του προέδρου Donald Trump ακριβώς για αυτές τις επισημάνσεις του.
Συγκεκριμένα, ο Trump χαρακτήρισε απαράδεκτη την προειδοποίηση του Fauci, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει με υπερβολική βιασύνη.
«Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση» είπε ο Trump κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο και τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Fauci.
Ο Trump που ως πρότινος έβαζε το σφρίγος της αμερικανικής οικονομίας στο επίκεντρο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα τους κυβερνήτες πολιτειών να επιτρέψουν την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες εν μέσω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης