Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μείωση στον ημερήσιο αριθμό θυμάτων

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μείωση στον ημερήσιο αριθμό θυμάτων
Πάνω από 1,5 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Η πλέον πληττόμενη χώρα παγκοσμίως από την επιδημία του κορωνοϊού είναι οι ΗΠΑ καθώς μετρούν περισσότερους από 90.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, μετά τους 759 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στους 90.353.
Πάντως, ο ημερήσιος αυτός απολογισμός θυμάτων αποτελεί τον χαμηλότερο που καταγράφεται εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως αν και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια, αποτελώντας πάνω από το 31% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, οι ΗΠΑ έχουν διενεργήσει σχεδόν 12 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ.
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι αυτή που έχει πληγεί και βαρύτερα από κάθε άλλη Πολιτεία των ΗΠΑ, καθώς έχει καταγράψει μακράν τους περισσότερους θανάτους που προσεγγίζουν τους 30 χιλιάδες, αν και τα τελευταία 24ωρα υπάρχει αισιοδοξία καθώς μειώνονται τόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και ο αριθμός των θυμάτων.
Και ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 143 χιλιάδες έως τον προσεχή Αύγουστο, όλες σχεδόν οι Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε μια δειλή άρση των περιοριστικών μέτρων και σε μερικό «άνοιγμα» των οικονομιών και των κοινωνιών τους, αν και εκτιμάται ότι μόλις 13 Πολιτείες ικανοποιούν τα ομοσπονδιακά κριτήρια που έχουν τεθεί για την άρση των περιορισμών.
Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo υποστήριξε ότι προσανατολίζεται στο να δώσει το πράσινο φως στις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες να αρχίσουν και πάλι την αθλητική τους δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο θεατές στα στάδια ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, ο οποίος τόνισε ότι το άνοιγμα της 1ης Ιουνίου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημίας και της τήρησης των μέτρων.
Την ίδια στιγμή, στο Ντιτρόιτ, οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έβαλαν και πάλι μπρος από χθες 18/5, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το restart της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης