Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επιπλέον 122 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη διαγνωστικών μέσων, θεραπειών και εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κομισιόν: Επιπλέον 122 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη διαγνωστικών μέσων, θεραπειών και εμβολίων κατά του κορωνοϊού
Επιπλέον χρηματοδότηση από την Κομισιόν για την ανάπτυξη διαγνωστικών μέσων, θεραπειών και εμβολίων
Επιπλέον 122 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας, το πρόγραμμα Horizon 2020, για την επείγουσα αναγκαία έρευνα για τον κορωνoϊό, κινητοποιεί σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της δέσμευσης των 1,4 δισ. μέσω της πρωτοβουλίας Coronavirus Global Response, που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο Ursula von der Leyen στις 4 Μαΐου 2020.
Η νέα πρόσκληση συμπληρώνει τις προηγούμενες ενέργειες για την ανάπτυξη διαγνωστικών, θεραπειών και εμβολίων ενισχύοντας την ικανότητα παραγωγής και ανάπτυξης άμεσα διαθέσιμων λύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα οι πιεστικές ανάγκες.
Θα βελτιώσει επίσης την κατανόηση των συμπεριφορών και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας.
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 11η Ιουνίου 2020, ενώ η πρόσκληση θα επικεντρωθεί στην γρήγορη απόδοση αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ευρώπη, και ο κόσμος γενικά, χρειάζονται επειγόντως καινοτόμες λύσεις για τον περιορισμό και τον μετριασμό της πανδημίας, καθώς και για την καλύτερη φροντίδα για ασθενείς, επιζώντες, ευάλωτες ομάδες, προσωπικό πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και τις κοινότητές τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιδιώκει να επιτρέψει την έναρξη των ερευνητικών εργασιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέσα από συντομότερα χρονοδιαγράμματα για την προετοιμασία εκδηλώσεων ενδιαφέροντος και για την αξιολόγησή τους.
Οι νέες λύσεις πρέπει να είναι διαθέσιμες και προσιτές για όλους, σύμφωνα με τις αρχές της Coronavirus Global Response.
Για το σκοπό αυτό, η Κομισιόν θα συμπεριλάβει ρήτρες ταχείας ανταλλαγής δεδομένων στις συμφωνίες επιχορήγησης, που προκύπτουν από αυτή τη νέα πρόσκληση, για να εξασφαλίσει ότι τα ευρήματα και τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης