Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Νέες μεγάλες εστίες Χιλή, Περού και Μεξικό

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Νέες μεγάλες εστίες Χιλή, Περού και Μεξικό
Τη μεγαλύτερη αύξηση θυμάτων ανέφερε το τελευταίο 24ωρο η Χιλή
Σε έξαρση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική καθώς Χιλή, Περού και Μεξικό είναι ανάμεσα στις χώρες που καταγράφουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων.
Η Χιλή ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων λόγω της επιδημίας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 31 θάνατοι και 3.520 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, αριθμοί που είναι και οι υψηλότεροι από τις αρχές Μαρτίου, όταν και καταγράφηκε στην χώρα το πρώτο κρούσμα.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 509 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 49.579.
Την ίδια στιγμή, έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων απόλυτου περιορισμού της κίνησης που επιβλήθηκε το περασμένο Σάββατο και για μια εβδομάδα στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, ενώ ο στρατός αναπτύχθηκε σε φτωχές συνοικίες όπου ξέσπασαν ταραχές εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων που οφείλεται στα μέτρα περιορισμού.
Εξίσου προβληματική είναι η κατάσταση και στο Περού, όπου οι νεκροί από την επιδημία έχουν φτάσει τους 2.914 ενώ έχουν αναφερθεί και 99.483 κρούσματα.
Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Αλλά και στο Μεξικό, ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 334 θάνατοι ασθενών και 2.713 νέα κρούσματα.
Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο 24ωρο που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 300, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν είναι ο μεγαλύτερος που έχει αναφερθεί έως σήμερα στη χώρα.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού 5.666 άνθρωποι ενώ έχουν καταγραφεί 54.346 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Στελέχη του υπουργείου Υγείας ωστόσο λένε πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό χωρίς αυτό να έχει διαγνωστεί πιθανότατα έχει ξεπεράσει προ πολλού τους 100.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης