Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίχως τέλος ο εφιάλτης του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ – Στους 92.000 οι νεκροί, πρόβλεψη για 113.000 θύματα έως τις 13/6

tags :
Δίχως τέλος ο εφιάλτης του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ – Στους 92.000 οι νεκροί, πρόβλεψη για 113.000 θύματα έως τις 13/6
Παρά τα δυσοίωνα στοιχεία, οι περισσότερες Πολιτείες ανοίγουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες τους
Τους 92.000 προσεγγίζουν οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε και πάλι αύξηση στον αριθμό των θυμάτων, καθώς αναφέρθηκαν άλλοι 1.536 θάνατοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο υπήρξε και πάλι σημαντική αύξηση στα θύματα λόγω του κορωνοϊού καθώς την Κυριακή 17/5 είχαν καταγραφεί 759 θάνατοι και τη Δευτέρα 18/5 820 θάνατοι.
Οι ΗΠΑ είναι και η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως – έχουν ξεπεράσει τα 1,52 εκατομμύρια – γεγονός που ο πρόεδρος Donald Trump το αποδίδει στον πολύ μεγάλο αριθμό διαγνωστικών τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί.
Πράγματι στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 12,2 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ.
«Το ότι είμαστε στην πρώτη θέση όσον αφορά τα κρούσματα συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από οποιονδήποτε άλλο.
Έτσι, όταν αναφέρεται ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, εγώ δεν το βλέπω με κακό τρόπο, αλλά το αντιμετωπίζω ως κάτι θετικό επειδή αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι μας είναι πολύ καλύτεροι από οπουδήποτε αλλού .
Συνεπώς, το θεωρώ ένα μετάλλιο τιμής» είπε ο Trump κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, τη στιγμή πάντως που οι Δημοκρατικοί κατηγορούν την κυβέρνηση του, αναφέροντας πως τα περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιπροσωπεύουν την παντελή αποτυχία της ηγεσίας των ΗΠΑ απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μπορεί όντως οι ΗΠΑ να έχουν πραγματοποιήσει τα περισσότερα τεστ σε απόλυτο αριθμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ωστόσο οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 16η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των τεστ ανά πληθυσμό 1.000 ατόμων και πολύ πίσω από τη Ν. Κορέα, την Ισλανδία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Ρωσία και τον Καναδά.
Παράλληλα, αναφέρεται πως καθημερινά την περασμένη εβδομάδα γίνονταν 300 με 400 χιλιάδες τεστ, όταν και σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Υγείας του Χάρβαρντ απαιτείται να γίνονται 900.000 τεστ την ημέρα για να μπορέσει να ανοίξει με ασφάλεια και πάλι η αμερικανική κοινωνία.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με το μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού αναμένεται να φτάσει στους περίπου 113.000 τη 13η Ιουνίου.
Η νέα στατιστική προβολή, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και ανακοινώνουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, αφήνει να εννοηθεί πως θα χαθούν άλλοι 22.000 Αμερικανοί μέσα σε 25 ημέρες.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απηύθυνε προειδοποίηση προς τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Καλιφόρνια για διακρίσεις όσον αφορά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
Η προειδοποίηση αφορούσε τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε χώρους λατρείας, τη στιγμή που όπως αναφέρει, επιτρέπεται να λειτουργούν επιχειρήσεις και κινηματογραφικά στούντιο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με 3σέλιδη επιστολή του προς τον κυβερνήτη Gavin Newsom αναφέρει ότι το αμερικανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκκλησίες και οι άλλοι χώροι λατρείας να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από το νόμο ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την Υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης