Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Βραζιλία λόγω κορωνοϊού, συναγερμός και στην Αργεντινή

Στο κόκκινο η Βραζιλία λόγω κορωνοϊού, συναγερμός και στην Αργεντινή
Τρίτη παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα η Βραζιλία
Στο κόκκινο εξακολουθεί να παραμένει η Βραζιλία, η οποία αποτελεί τη νέα μεγάλη εστία διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που συναγερμός σημαίνει και στην Αργεντινή.
Στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη 21/5 το όριο των 20.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς καταγράφηκαν 1.188 νέα θύματα σε 24 ώρες, αριθμός άνευ προηγουμένου.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 20.047 θάνατοι και 310.087 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αν και επιστήμονες τονίζουν πως οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ υποτιμημένοι.
Σημειώνεται πως η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στην Αργεντινή, καθώς τα κρούσματα κατέγραψαν αλματώδη αύξηση και έφθασαν τα 648 μέσα σε 24 ώρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Το 90% των μολύνσεων εντοπίστηκε στο Μπουένος Άιρες και την πυκνοκατοικημένη περιφέρειά του, όπου συνολικά ζουν 14 εκατομμύρια κάτοικοι.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό ανέρχεται στους 416 αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 4η Μαρτίου. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι πλέον 9.918, εκ των οποίων οι 3.032 έχουν ιαθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης