Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2020 - Στις 55 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2020 - Στις 55 μονάδες ο δείκτης PMI
Η μηνιαία επέκταση του δείκτη ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2010
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων και της σταδιακής επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55 μονάδες, έναντι 44, μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη επέκταση μετά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, η μηνιαία επέκταση του δείκτη ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 2010, ενώ τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 47,3 μονάδες.
Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε την πρώτη επέκταση μετά τον Ιανουάριο του 2020, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την εγχώρια ζήτηση, καθώς οι εξαγωγές παρέμειναν κάτω από τις 50 μονάδες.
Επιπλέον, ο υποδείκτης απασχόλησης μειώθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ ο υποδεικτής αισιοδοξίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε ισχυρός.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, σημειώθηκε επίσης ανάκαμψη στις 54,5 μονάδες, έναντι 47,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Σε γενικές γραμμές, η βελτίωση της προσφοράς και της ζήτησης δεν είναι ακόμα σε θέση να αντισταθμίσει πλήρως τις επιτπώσεις από την πανδημία και απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επανέλθει η οικονομία σε φυσιολογικά επίπεδα», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Caixin Insight Group, Wang Zhe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης