Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Τρίτη παγκοσμίως σε θανάτους η Βραζιλία

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Τρίτη παγκοσμίως σε θανάτους η Βραζιλία
Νέα ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών στην Χιλή
Σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, καθώς καταγράφονται σχεδόν καθημερινά ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά σε 37.312 και τα κρούσματα μόλυνσης σε 685.427.
Η Βραζιλία είναι πλέον δεύτερη σε κρούσματα παγκοσμίως και τρίτη σε θανάτους.
Εν τω μεταξύ, νέα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους κατέγραψε και η Χιλή.
Συγκεκριμένα, οι αρχές της Χιλής αναθεώρησαν προς τα πάνω χθες Κυριακή 7/6 τον απολογισμό των θυμάτων, προσθέτοντας σ’ αυτόν άλλους 653 θανάτους που είχαν σημειωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, γεγονός που αύξησε το σύνολο σε 2.290, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψαν νέα θλιβερά ρεκόρ νέων θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης σε 24 ώρες.
Το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι και 6.405 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμοί που αποτελούν και οι δύο θλιβερά ρεκόρ από την 3η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Στη Χιλή καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων - 134.150 - στη Λατινική Αμερική.
Η μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της χώρας, όπου ζουν τα 7 από τα 18 εκατομμύρια των κατοίκων της Χιλής, αποτελεί τη βασική εστία της πανδημίας, καθώς εκεί καταγράφεται το 80% των κρουσμάτων μόλυνσης.
Αλλά και στο Μεξικό η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 188 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.484 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού έτσι να φθάνει έτσι τους 13.699 θανάτους επί συνόλου 117.103 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης