Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 450 οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ο χαμηλότερος απολογισμός εδώ και δύο μήνες

tags :
ΗΠΑ: Στους 450 οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ο χαμηλότερος απολογισμός εδώ και δύο μήνες
Στους 111.000 οι νεκροί, σχεδόν στα 2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και δύο μήνες κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ, εξέλιξη που δίνει αισιοδοξία ότι ο ιός αρχίζει να φθίνει στην χώρα που αναφέρει τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 450 θάνατοι, με το συνολικό τους αριθμό να προσεγγίζει τους 111 χιλιάδες (110.990).
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια.
Σε κάθε περίπτωση και παρά την αισιόδοξη αυτή εξέλιξη, οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν πως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ότι πράγματι ο ιός βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, καθώς όπως αναφέρεται είναι σύνηθες, να υπάρχουν χαμηλότεροι αριθμοί ύστερα από Σαββατοκύριακο.
Οι ΗΠΑ άρχισαν να ξεπερνούν το όριο των 500 θανάτων την ημέρα περί τα τέλη Μαρτίου και ξεπέρασαν σε μία περίπτωση τους 3.000 θανάτους στα μέσα Απριλίου. Πάντως εδώ και δύο εβδομάδες, οι ημερήσιοι απολογισμοί της πανδημίας συχνά δεν ξεπερνούν τους 1.000 νεκρούς.
Παρόλο αυτά, επισημαίνεται ότι καθημερινά καταγράφονται περίπου 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός που δεν μειώνεται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτίμησαν χθες Δευτέρα 8/6 ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται να φθάσει τους 145.728 μέχρι τον Αύγουστο, αυξάνοντας τη μακάβρια πρόβλεψη κατά πέντε χιλιάδες μέσα σε μερικές ημέρες, αν και ο μέσος όρος εννιά επιδημιολογικών μοντέλων που υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης προβλέπει 127.000 θανάτους στις ΗΠΑ ως την 27η Ιουνίου.
Η νεότερη εκτίμηση δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι αρχές στην πολιτεία Τέξας (νότια) ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα, ενώ συνολικά 22 πολιτείες κατέγραψαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.
Στις πολιτείες με τις πιο απότομες αυξήσεις των κρουσμάτων μόλυνσης συγκαταλέγονται το Μίσιγκαν και η Αριζόνα.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ σε απόλυτους αριθμούς είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό μολύνσεων που έχουν διαγνωστεί.
Ωστόσο αναλογικά με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες — ανάμεσά τους η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία — καταμετρούν περισσότερους θανάτους ανά κάτοικους από ό,τι η Αμερική.
Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εκτίμησε χθες ότι ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να φθάσει τους 145.728 νεκρούς τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης