Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σχεδιάζει να επεκτείνει έως 31/8 τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για μη Ευρωπαίους

Γερμανία: Σχεδιάζει να επεκτείνει έως 31/8 τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για μη Ευρωπαίους
Το Βερολίνο συστήνει εντόνως να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό
Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για επισκέπτες από μη ευρωπαϊκές χώρες, όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο Reuters σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο συστήνει εντόνως να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την επέκταση των μέτρων κατά την τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι η καθολική ταξιδιωτική προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για τις τρίτες χώρες θα μπορούσε να αρθεί νωρίτερα για όσες εμφανίζουν καλή επιδημιολογική εικόνα.
Η Γερμανία αναμένεται να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης, καθώς και Βρετανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ελβετία από τις 15 Ιουνίου εφόσον δεν υπάρχουν περιορισμού εισόδου από τις χώρες αυτές, ή σημαντικά εστίες κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Κίνηση, ωστόσο, που θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση ξεχωριστών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων για συγκεκριμένες περιοχές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι συστήνεται στους Γερμανούς να αποφύγουν, για παράδειγμα, ταξίδια στη Βρετανία, εάν αυτά δεν είναι απαραίτητα, καθώς η χώρα εφαρμόζει καραντίνα 14 ημερών για τους επισκέπτες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης