Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για μη-ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορωνοϊού, έως τα τέλη Αυγούστου

Γερμανία: Παρατείνει την ταξιδιωτική οδηγία για μη-ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορωνοϊού, έως τα τέλη Αυγούστου
Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου το καλοκαίρι, ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός, ανέφερε ο Maas σε ανακοίνωση
Η Γερμανία θα παρατείνει την ταξιδιωτική της οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες έως τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές της χώρες έως τα μέσα Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, υπουργοί.
Καθώς αποκλιμακώνεται κάπως η κρίση του κορωνοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas δήλωσε, ότι η Γερμανία δεν έχει ακόμα συστήματα με τον υπόλοιπο κόσμο που να της επιτρέπουν να αξιολογεί και να συντονίζει τα ταξίδια ώστε να εξασφαλίζει πως αυτά δεν θα επιφέρουν εν δυνάμει ανυπολόγιστους κινδύνους.
«Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου και πάλι αυτό το καλοκαίρι ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός», ανέφερε ο Maas σε ανακοίνωση.
Ο Maas, γνωρίζοντας ότι πολλοί παραθεριστές θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η βόρεια Αφρική και η νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εξετάζει την ταξιδιωτική προειδοποίηση μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα άρει την καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία από τις 15 Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για ξεχωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες για μεμονωμένες περιοχές.
Ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία πάει ένα βήμα παραπέρα και θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Δανία έως τις 15 Ιουνίου, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα θα επανεξετάσει το θέμα εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τον ιό.
Ο Seehofer δήλωσε επίσης ότι οι υφιστάμενοι κανόνες για μη Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία θα παραταθούν έως τα τέλη Ιουνίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης