Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο Χιλή και Μεξικό από τον κορωνοϊό – Μετρούν χιλιάδες θύματα και κρούσματα

Στο κόκκινο Χιλή και Μεξικό από τον κορωνοϊό – Μετρούν χιλιάδες θύματα και κρούσματα
Αύξηση 11% στα κρούσματα σε μια εβδομάδα στο Σαντιάγο, πρωτεύουσα της Χιλής
Στο κόκκινο βρίσκονται Χιλή και Μεξικό λόγω της σφοδρότητας της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Χιλή ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη 11/6 το όριο των 154.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν σε πάνω από 2.600, εκατό ημέρες αφότου η πανδημία του κορΩνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα.
Οι αρχές κατέγραψαν 173 θανάτους και 5.596 κρούσματα μόλυνσης το τελευταίο 24ωρο με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 2.648 νεκρούς επί συνόλου 154.092 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Πάνω από 25.000 περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ενεργές, που σημαίνει ότι πρόκειται για ανθρώπους που είτε έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, είτε έχουν τεθεί σε απομόνωση.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης επιβεβαιώθηκε στη Χιλή την 3η Μαρτίου.
Στα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά αυστηρών μέτρων για τρεις μήνες — κλείσιμο των συνόρων, αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καραντίνες στις περιοχές όπου η επιδημία εξαπλωνόταν ταχύτερα, αλλά τον Μάιο, η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται με ολοένα ταχύτερο ρυθμό, ειδικά στις πιο φτωχές και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας, κυρίως στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο.
Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, οι ενεργές περιπτώσεις στο Σαντιάγο αυξήθηκαν κατά 11%.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 587 θάνατοι και 4.790 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 15.944 νεκρούς επί του συνόλου των 133.974 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης