Τελευταία Νέα
Διεθνή

IZA - Institute of Labor Economics: Oι μάσκες μειώνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού κατά 40%

IZA - Institute of Labor Economics: Oι μάσκες μειώνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού κατά 40%
Οι μάσκες συμβάλλουν στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης, σύμφωνα με το Institute of Labor Economics στη Bόννη
Στο συμπέρασμα πως οι μάσκες προσώπου μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης κατά 40% κατέληξε με έρευνά του το Institute of Labor Economics (IZA) στη Βόννη της Γερμανίας.
Πιο συγκεκριμένα, η πόλη της Jena υιοθέτησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα από τις 6 Απριλίου.
Ως αποτέλεσμα οι νέες μολύνσεις στην πόλη των 118.000 κατοίκων εξαφανίστηκαν.
Στις γειτονικές πόλεις, όπου η υποχρεωτική χρήση μάσκας επιβλήθηκε αλλά με καθυστέρηση, η κατάσταση άργησε να εξομαλυνθεί, αναφέρεται στην έρευνα του Ινστιτούτου.
Οι ερευνητές συνέκριναν την πορεία της Jena πριν και μετά τις 6 Απριλίου με αυτή ενός σταθμισμένου μέσου όρου ατόμων από άλλες γερμανικές πόλεις, με παρόμοια δημογραφικά στοιχεία, συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και επίπεδα Covid-19, πριν από τις 6 Απριλίου. Μετά την επιβολή της μάσκας προσώπου, η Jena οι νέες επιβεβαιωμένες μειώθηκαν κατά 25%.
Το ποσοστό φέρεται να είναι υψηλότερο σε μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις, έως 40%.
Ως εκ τούτου, οι μάσκες φαίνεται να είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, υποστηρίζει το Ινστιτούτου.
Το έγγραφο φαίνεται να είναι η πρώτη ανάλυση που παρέχει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ικανότητα των μασκών να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19.
Να σημειωθεί πως τα ευρήματα μπορεί να ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος της μάσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης