Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο κορωνοϊός επεκτείνεται στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ – Για νέο lockdown προειδοποιούν οι επιστήμονες

FT: Ο κορωνοϊός επεκτείνεται στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ –  Για νέο lockdown προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ρεκόρ κρουσμάτων σε πολιτείες των ΗΠΑ στη δύση και τον νότο - Ανήσυχοι οι επιδημιολόγοι
Υγειονομικoί αξιωματούχοι και επιδημιολόγοι στις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος της πανδημίας Covid -19 δεν έχει παρέλθει και συστήνουν στους Αμερικανούς πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγουν τις μαζικές εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις.  
Ο Robert Redfield διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), κάλεσε τους πολίτες να μην επιστρέψουν στην  παλιά τους καθημερινότητα και ενώ αρκετές πολιτείες παρουσιάζουν εκ νέου αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, όπως γράφουν οι Financial Times.  
Το CDC συστήνει επίσης στους διοργανωτές μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων να εφαρμόζουν αυστηρά πρότυπα ασφαλείας κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του George Floyd και ενόψει των συγκεντρώσεων για τις προεδρικές εκλογές στις 3/11/2020.
«Γνωρίζω ότι οι πολίτες θέλουν να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Redfield.
«Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής και η πανδημία συνεχίζεται», προειδοποίησε.
O Jay Butler, αναπληρωτής διευθυντής μολυσματικών ασθενειών του CDC, προειδοποίησε επίσης ότι «εάν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά, πιθανώς να χρειαστεί ένα νέο lockdown, σαν αυτό που επιβλήθηκε τον Μάρτιο 2020. Η προειδοποίηση των επιστημόνων ακολούθησε χρονικά τα νέα στοιχεία για τον Covid -19, που φαίνεται πως εξαπλώνεται στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ σε πολιτείες, όπως η Αλαμπάμα, η Αριζόνα, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα, όπου αναφέρεται ρεκόρ κρουσμάτων ημερησίως. 
Άλλα 23.752 άτομα στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν θετικά στον Covid -19.
Αυτό σηματοδoτεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση εδώ και μια εβδομάδα και την τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον προηγούμενο μήνα.
Περίπου το 43% εκ των κρουσμάτων αυτών προέρχονται από πέντε πολιτείες Καλιφόρνια, Τέξας, Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα και Αριζόνα.
Λίγες ώρες πριν από την προειδοποίηση του CDC, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η πανδημία παραμένει σε έξαρση σε περιοχές, όπως η Νότια Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία.
Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ασθένεια επανεμφανίστηκε σε περιοχές που αίρουν τα περιοριστικά μέτρα.
Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα, η Καλιφόρνια και το Τέξας, είχαν σημειώσει άλμα στα κρούσματα του Covid -19 και αφού ξεκίνησαν την  άρση των μέτρων, νωρίτερα από άλλες πολιτείες.
Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι ανήσυχοι για τον αντίκτυπο μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης