Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ Κορωνοΐός: Η Αριζόνα, το Τέξας και η Φλόριντα στο επίκεντρο της πανδημίας - 115.347 οι νεκροί

ΗΠΑ Κορωνοΐός: Η Αριζόνα, το Τέξας και η Φλόριντα στο επίκεντρο της πανδημίας - 115.347 οι νεκροί
Ο Trump ξεκαθαρίζει πως αποκλείει το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας εκ νέου σε περίπτωση δεύτερου κύματος
Δεν έχουν τέλος οι θάνατοι στις ΗΠΑ από τον covid 19 με το τελευταίο 24ωρο να καταγράφονται άλλοι 734 θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός σε 115.347, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.
Τα κρούσματα στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχουν φτάσει τα 2.071.782. Από τα τέλη του Μαΐου, οι ημερήσιοι απολογισμοί των θανάτων σπανίως ξεπερνούν το φράγμα των 1.000, ωστόσο αυτοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένουν πάντα γύρω στα 20.000 κατά μέσον όρο καθημερινά, με τις ΗΠΑ να δυσκολεύονται να κατέβουν από αυτό το επίπεδο, καθώς η μια πλευρά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη.
Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια ευρεία λωρίδα από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας ή η Φλόριντα.
«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. Και ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», τόνιζε προχθές Παρασκευή ο Robert Redfeald, ο διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Trump ξεκαθαρίζει πως αποκλείει το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας εκ νέου σε περίπτωση δεύτερου κύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης