Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 117.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό, περισσότεροι από τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

tags :
ΗΠΑ: Στους 117.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό, περισσότεροι από τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
Έξαρση κρουσμάτων στις νότιες και δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ
Ακόμα και τους νεκρούς από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεπέρασαν οι θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 740 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών στις ΗΠΑ να ανέρχεται σε 116.962.
Πρόκειται για έναν αριθμό που είναι υψηλότερος από τους νεκρούς που είχαν οι ΗΠΑ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και είχαν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης 116.500 Αμερικάνοι.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Απριλίου, ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού είχε ξεπεράσει τον αριθμό των Αμερικάνων στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Πρόκειται για δεδομένα που αν μη τι άλλο προκαλούν τεράστιο πλήγμα στην εικόνα και στο προφίλ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, φέρεται να βρίσκεται περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλο του,  Joe Biden.
Μάλιστα, οι τελευταίες εκτιμήσεις κάθε άλλο παρά ευοίωνες θα πρέπει να θεωρούνται για τον Trump.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 201.000 νεκρούς έως τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτίμησε ότι θα πρέπει να αναμένονται τουλάχιστον 201.129 θάνατοι από τον κορωνοϊό περί τις αρχές του Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η εκτίμηση αυτή είναι αυξημένη κατά 18% από τους 169.890 θανάτους που προέβλεπε μέχρι πρότινος.
Το Ινστιτούτο προειδοποιεί ότι η Φλόριντα θα είναι ανάμεσα στις πολιτείες που θα υποστούν τα βαρύτερα πλήγματα, καθώς αναμένει ότι θα καταγράψει 18.675 θανάτους (+186% από την 10η Ιουνίου, όταν προέβλεπε 6.559) ενώ παράλληλα αναθεωρεί προς το χειρότερο την εκτίμησή του για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στην Καλιφόρνια, όπου προβλέπει 15.155 θανάτους (+72% από τους 8.812 που ανέμενε ως εδώ) καθώς και στην Αριζόνα, όπου προβλέπει 7.415 (+56% από τους 4.762).
Πέρα όμως από τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις, μια νέα έξαρση κρουσμάτων και αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία καταγράφεται σε πολλές Πολιτείες, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά της χώρας.
Οι ΗΠΑ είναι  ηχώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορω νοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών όσο και ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 2,137 εκατομμύρια.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τους χαμηλότερους ημερήσιους απολογισμούς θανάτων από τα τέλη Μαρτίου: λιγότερους από 380 ανά 24ωρο.
Όμως μάλλον επρόκειτο για τη συνέχιση της τάσης μηχανικής μείωσης των δεδομένων κάθε Σαββατοκύριακο.
Αν και η χώρα δεν ξεπερνά πλέον παρά σπάνια, από τις αρχές του Ιουνίου, το όριο των 1.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 παραμένουν γύρω στα 20.000 την ημέρα, επίπεδο αμετάβλητο εδώ και εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης