Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα - 28 νέα κρούσματα, τα 21 στο Πεκίνο το τελευταίο 24ωρο

tags :
Δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα - 28 νέα κρούσματα, τα 21 στο Πεκίνο το τελευταίο 24ωρο
Πάνω από 150 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πεκίνο
Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές της Κίνας για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες έξι ημέρες έχουν καταγραφεί περισσότερα από 150 κρούσματα σε συνοικίες του Πεκίνου με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί νέα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 28 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 21 στο Πεκίνο.
Πρόκειται για μειωμένους αριθμούς σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, όταν και είχαν καταγραφεί 44 κρούσματα, εκ των οποίων τα 31 στο Πεκίνο.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα ανέρχεται σε 83.293 ενώ αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των νεκρών, στους 4.634
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 6 ημέρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 150 κρούσματα στο Πεκίνο, το οποίο εδώ και δύο μήνες δεν είχε καταγράψει ούτε ένα κρούσμα.
Η επανεμφάνιση κρουσμάτων, όπως είναι αναμενόμενο, έχει προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση στις κινεζικές αρχές,  υπό τον φόβο η νέα έξαρση κρουσμάτων να ξεφύγει και να αρχίσει να διασπείρεται ραγδαία στην πρωτεύουσα.
Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν ακυρωθεί χιλιάδες πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις, από και προς τα αεροδρόμια του Πεκίνου ενώ δόθηκε εκ νέου εντολή για το κλείσιμο των σχολείων.
Την ίδια στιγμή ο δήμος Πεκίνου ανακοίνωσε πως ξεκινά τεστ μαζικά και έθεσε υπό περιορισμό δεκάδες συνοικίες.
Παράλληλα, πολλές πόλεις και επαρχίες της Κίνας επιβάλλουν πλέον καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες έρχονται από το Πεκίνο
Μάλιστα, από χθες Τετάρτη 17/6, η κυβέρνηση του Μακάο ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί μέχρι νεοτέρας όλοι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο Πεκίνο ως και δύο εβδομάδες πριν να τίθενται σε απομόνωση, υπό ιατρική παρακολούθηση, για 14 ημέρες.
Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας έκανε λόγο χθες για τον εντοπισμό 44 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 11 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που προσβλήθηκαν προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια.
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Επισήμως, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.265 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης