Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώνει τη διαφορά ο Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών – Προβάδισμα 8 μονάδων του Biden

tags :
ΗΠΑ: Μειώνει τη διαφορά ο Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών – Προβάδισμα 8 μονάδων του Biden
Τον περασμένο μήνα η ίδια δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα 11 μονάδων στον υποψήφιο των Δημοκρατικών
Μειώνει τη διαφορά του από τον Joe Biden ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac, η οποία διενεργήθηκε από τις 11/6 έως τις 15/6, αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν τώρα, ο  υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden θα λάμβανε το 49% των ψήφων έναντι 41% του Trump.
Σημειώνεται πως δημοσκόπηση του ίδιου πανεπιστημίου πριν ένα μήνα, έδινε προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων στον Biden.
Στις τάξεις όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών, το 93% ανέφερε ότι θα ψήφιζε τον Biden (το 4% θα επέλεγε τον αντίπαλό του), ενώ το 92% από όσους δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, ανέφερε ότι θα προτιμούσε τον Trump (7% τον Biden).
Όσοι δήλωσαν ανεξάρτητοι είναι διχασμένοι, με το 43% να δηλώνει πως θα ψήφιζε τον Biden και το 40% τον Trump.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου, το 42% εγκρίνει το έργο του Trump, ενώ το 55% το αποδοκιμάζει.
Στην ερώτηση για τον τρόπο που ο Trump χειρίζεται την αμερικανική οικονομία, το 52% τον εγκρίνει και το 45% τον απορρίπτει.
Ωστόσο, οι μισοί και πλέον πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα απορρίπτουν τους χειρισμούς Trump τόσο για την πανδημία του κορωνοϊού όσο και για τη δολοφονία του George Floyd.
Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι για το πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα τους σήμερα, το 25% των Αμερικανών που ερωτήθηκε, απάντησε ότι είναι από λίγο ως πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 71% εξέφρασε δυσαρέσκεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης