Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 118.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός θυμάτων

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 118.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός θυμάτων
Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων σε τουλάχιστον έξι Πολιτείες
Τους 118.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, με τα τελευταία πάντως στοιχεία να δείχνουν πως διατηρείται η μείωση του αριθμού των θυμάτων σε ημερήσια βάση.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν άλλοι 687 θάνατοι, αποτελώντας έτσι την όγδοη συνεχόμενη ημέρα όπου τα θύματα είναι λιγότερα από 1.000.
Πάντως, τα κρούσματα, τα οποία προσεγγίζουν πλέον τα 2,2 εκατομμύρια, εξακολουθούν να αυξάνονται.
Έξι Πολιτείες ανακοίνωσαν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ενώ σε άλλες, όπως στην Φλόριντα, στη Βόρεια Καρολίνα, οι αρχές καθιστούν υποχρεωτική την χρήση μάσκας στους πολίτες για τις δημόσιες μετακινήσεις τους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, καθώς επανεκκινεί η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom ζήτησε από τους πολίτες να χρησιμοποιούν τη μάσκα στις περισσότερες δημόσιες δραστηριότητες τους καθώς η πόλη ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 4.000 κρούσματα του ιού.
Αλλά και στην Αριζόνα, όπου για ακόμα μια ημέρα ανακοινώθηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, οι δήμαρχοι πόλεων έδωσαν εντολή να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.
Ολοένα και περισσότερες Πολιτείες υιοθετούν τη σύσταση της αρμόδιας αρχής για την χρήση μάσκας ως απαραίτητου μέσου προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Πάντως, ο Trump εξακολουθεί να τηρεί μια αντιδραστική στάση απέναντι στην χρήση μάσκας, αναφέροντας σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal πως κάποιοι πολίτες την φοράνε για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτόν.
Στην Οκλαχόμα, και συγκεκριμένα στην Τούλσα, όπου ο Trump έχει προγραμματίσει για αύριο Σάββατο 20/6 προεκλογική συγκέντρωση, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα καλέσουν όσους δώσουν το παρών σε αυτή τη συγκέντρωση να φορούν μάσκες.
Σημειώνεται ότι η Οκλαχόμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανακοίνωσε και αυτή ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 26.357 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ωστόσο, οι αρμόδιοι επιστήμονες απορρίπτουν το ενδεχόμενο ενός lockdown, σενάριο που έχει απορρίψει με κατηγορηματικό τρόπο και ο πρόεδρος Trump.
Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και αρμόδιος για τον κορωνοϊό, Anthony Fauci εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα περιορισμού.
«Δεν νομίζω ότι θα μιλήσουμε για επιστροφή στον περιορισμό.
Νομίζω ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον καλύτερο έλεγχο των περιοχών όπου φαίνεται πως καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης» ανέφερε ο Fauci, τονίζοντας πως δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα των ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται αποτίμηση της κατάστασης σχεδόν καθημερινά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης