Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ούτε στην επιστήμη, ούτε στην εξουσία

Fauci (ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ούτε στην επιστήμη, ούτε στην εξουσία
Σε ομιλία του ο διευθυντής του δυστυχώς, υπάρχει ένας συνδυασμός αντι-επιστημονικής προκατάληψης που οι άνθρωποι - για λόγους που μερικές φορές είναι ασύλληπτοι όχι απλά ακατανόητοι - δεν πιστεύουν στην επιστήμη και δεν πιστεύουν στην εξουσία. "
Ο Δρ Anthony Fauci, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, κατηγόρησε τους Αμερικανούς για άρνηση να πιστέψουν την επιστήμη, αλλά και την «εξουσία» σε ιατρικά θέματα και πως επιδεικνύουν μάλιστα, «εκπληκτική άρνηση» όταν έρχονται αντιμέτωποι με την «αλήθεια».
Μιλώντας σε ένα podcast του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), ο Fauci κατηγόρησε τους συμπολίτες του, ότι «δυστυχώς, έχουν έναν συνδυασμό αντι-επιστημονικής προκατάληψης και για λόγους που μερικές φορές είναι ασύλληπτοι όχι απλά ακατανόητοι, δεν πιστεύουν στην επιστήμη ούτε στην εξουσία.»
«Έτσι, όταν βλέπουν κάποιον στον Λευκό Οίκο, ο οποίος έχει έναν αέρα εξουσίας απο αυτόν, ο οποίος μιλά για επιστήμη, μια μεγάλη μερίδα πολιτών απλά δεν τον πιστεύουν - και αυτό είναι ατυχές, επειδή η επιστήμη, είναι αλήθεια», ισχυρίστηκε ο Fauci.
«Είναι εκπληκτική μερικές φορές η άρνηση που παρατηρείται.
Είναι το ίδιο πράγμα που κάνει τους ανθρώπους που είναι κατά των εμβολίων, που δεν θέλουν επ'ουδενί να εμβολιαστούν, παρόλο που τα δεδομένα δείχνουν σαφώς την ασφάλεια των εμβολίων», δήλωσε ο Fauci, προσθέτοντας πως, «Αυτό είναι πραγματικά ένα πρόβλημα».
Οι παραπάνω δηλώσεις του επικεφαλής επιδημιολόγου των ΗΠΑ, A.Fauci, έρχονται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ρευστή και αρνητική για τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump, όσον αφορά την αξιοπιστία του και την ικανότητά του να είναι πρόεδρος, μετά τις διαρροές που έχουν γίνει από το υπό έκδοση βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας J. Bolton.
Μετά τις δηλώσεις του, ακολούθησε καταιγισμός σχολίων στο Twitter.
«Ίσως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Fauci είναι ότι εδώ και μήνες φάσκει και αντιφάσκει στα όσα λέει περί «αλήθειας».
Ο άντρας αποπνέει αυταρχισμό και έχει σαφώς πρόβλημα με όποιον αμφισβητεί την ανωτερότητά του.
«Ο Fauci έχει μακρά ιστορία ως η βιτρίνα ενός δικτύου ισχυρών συμφερόντων των Big Pharma και Big Medicine, που προωθούσε εμβόλια και φάρμακα σε μια σαφή σύγκρουση συμφερόντων.
Ενώ σε κάποια άλλα επισημαίνεται πως παριστάνει τον επιστήμονα ενώ δεν είναι, «ένας ηθοποιός που έγινε γιατρός»!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης