Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 120.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Έξαρση κρουσμάτων σε Φλόριντα, Αριζόνα

tags :
Στους 120.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ – Έξαρση κρουσμάτων σε Φλόριντα, Αριζόνα
Για 11η συνεχόμενη ημέρα αναφέρεται μείωση στον ημερήσιο αριθμό θυμάτων
Τους 120.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, την ώρα που αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Οκλαχόμα να μειωθεί η διενέργεια τεστ προκειμένου να μειωθεί και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Αν και από το περιβάλλον του Trump αναφέρουν πως επρόκειτο για αστείο, οι αντιδράσεις κατά των δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ είναι έντονες και εστιάζουν στο ότι ο Trump εξακολουθεί να επιχειρεί να υποβαθμίσει την επιδημία παρά το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό προσεγγίζουν τους 120 χιλιάδες και τα κρούσματα τα 2,8 εκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές Πολιτείες, οι οποίες έσπευσαν να ανοίξουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους, καταγράφουν νέα αύξηση κρουσμάτων, την ώρα που οι Πολιτείες της Φλόριντα και της Αριζόνα ανέφεραν νέα ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σημειώνεται πως αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε τουλάχιστον 20 Πολιτείες.
Την ίδια στιγμή πάντως, ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία εξακολουθεί να βαίνει μειούμενος καθώς τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν άλλοι 305 θάνατοι.
Πρόκειται για την ενδέκατη συναπτή ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έμεινε κάτω από τους 1.000 νεκρούς.
Σημειώνεται πως εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 201.000 έως τις αρχές Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης