Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων ο χρυσός μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων - Στο +0,34% και τα 1.758 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων ο χρυσός μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων - Στο +0,34% και τα 1.758 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου 
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων βρίσκεται σήμερα Δευτέρα (22/6) ο χρυσός, καθώς η νέα αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έστρεψε ξανά τους επενδυτές στο ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,34% στα 1.758,9 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει προηγουμένως ακόμα και στα 1.771 δολ. τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαΐου.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο +0,03% έναντι του γεν Ιαπωνίας, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,19% στις 97,39 μονάδες.
Image
«Η γενικότερη απομάκρυνση από το ρίσκο βοηθάει την αγορά, βλέπουμε πιέσεις στα νομίσματα που εκτίθεται και στην αγορά μετοχών», αναφέρει χαρακτηριστικά η CMC Markets, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης».
«Η αγορά προβληματίζεται σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και αυτό φυσικά στηρίξει τον χρυσό», τόνισαν οι αναλυτές της CMC Markets.
Χθες (21/6) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, και συγκεκριμένα κατά 183.020, γεγονός που έχει προκαλέσει νέες ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Παράλληλα, ορισμένοι αξιωματούχοι της Federal Reserve εμφανίζονται επιφυλακτικοί αναφορικά με την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, ενώ προειδοποιούν ότι το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσαν να αυξηθεί ξανά εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.
Στη Γερμανία το Ινστιτούτο Robert Koch δήλωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του κορωνοϊού, κατέγραψε «άλμα» στις 2,88 μονάδες την Κυριακή, έναντι 1,79 μονάδων την προηγούμενο μήνα, την ίδια στιμή μάλιστα που οι ειδικοί προσπαθούν να διατηρήσουν τον δείκτη κάτω από το 1 προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,87% στα 18 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας.
Η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 ενισχύεται κατά +0,24% στα 1.912,9 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,66% στα 832,80 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης