Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 120.402 οι νεκροί από κορωνοϊό – Ανοίγει η Νέα Υόρκη, αύξηση κρουσμάτων στη Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: Στους 120.402 οι νεκροί από κορωνοϊό – Ανοίγει η Νέα Υόρκη, αύξηση κρουσμάτων στη Φλόριντα
Πάνω από 2,3 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 120.402 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 425 θάνατοι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια, με τις ΗΠΑ να είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε θανάτους και κρούσματα (σε απόλυτους αριθμούς).
Σημειώνεται ότι αν και καθημερινά, καταγράφονται περίπου 20.000 κρούσματα, όλες οι Πολιτείες έχουν άρει ή αίρουν τα περιοριστικά μέτρα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Νέα Υόρκη, η οποία από χθες Δευτέρα 22/6 επέτρεψε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.
Την ίδια πάντως στιγμή, σε πολλές άλλες Πολιτείες – κυρίως στο Νότο και στα δυτικά – καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, με την Πολιτεία της Φλόριντα να ξεπερνά τα 100.000 κρούσματα και να καταγράφει μόλις το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 3.000 κρούσματα.
Στοιχεία από τα νοσοκομεία των ΗΠΑ δείχνουν πως ο αριθμός των μαύρων Αμερικάνων που χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω του κορωνοϊού είναι τετραπλάσιος από αυτόν των λευκών Αμερικάνων ενώ όπως έγινε γνωστό, δύο μέλη της εκστρατείας του προέδρου Trump που ήταν παρόντα στην προεκλογική συγκέντρωση στην Οκλαχόμα είναι θετικά στον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης