Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Pasteur: Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Ινστιτούτο Pasteur: Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό
Ινστιτούτο Pasteur: Υπάρχουν προκαταρκτικά στοιχεία ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό
Υπάρχουν προκαταρκτικά στοιχεία ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό, αναφέρει μελέτη του Ινστιτούτου Pasteur στη Γαλλία, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κακό νέο είναι ότι η ανοσία στον άνθρωπο μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια.
Καθώς Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ανοίξουν τις οικονομίες τους μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, οι ηγεσίες των χωρών προσπαθούν να προσδιορίσουν αν είναι ασφαλές για μαθητές και φοιτητές να επιστρέψουν στα θρανία τους.
Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Pasteur μελέτησαν 1.340 άτομα στο Crepy-en-Valois, μια πόλη βορειοανατολικά του Παρισιού η οποία είχε πληγεί σφόδρα από την πανδημική κρίση.
Μάλιστα, μεταξύ των κρουσμάτων ήταν και 510 παιδιά από έξι δημοτικά σχολεία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου, Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά φαίνεται να εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα από τους ενήλικες και ότι είναι λιγότερο μεταδοτικά, γεγονός που δικαιολογεί την επανέναρξη των σχολείων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 61% των γονέων των μολυσμένων παιδιών είχαν κορωνοϊό, σε σύγκριση με περίπου το 7% των γονέων των υγιών, υποδηλώνοντας ότι οι γονείς είχαν μολύνει τους απογόνους τους, παρά το αντίστροφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης