Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε έξαρση η επιδημία του κορωνοϊού – Συναγερμός και στο Βερολίνο

Γερμανία: Σε έξαρση η επιδημία του κορωνοϊού – Συναγερμός και στο Βερολίνο
Στους 8.914 οι νεκροί
Σε έξαρση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία, όπου συναγερμός και έχει σημάνει και στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, 200 και πλέον κάτοικοι ενός κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε αυτό.
Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.
Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.
Συνολικά στη Γερμανία αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο ακόμα 19 θάνατοι με το σύνολο τους να φτάνει τους 8.914 καθώς και 587 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στα 191.449.
Σημειώνεται πως είναι η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση περισσότερα από 500 κρούσματα ενώ έχουν επιβληθεί τοπικά lockdowns στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
Το Ινστιτούτο Robert Koch εκτιμά ότι ο δείκτης R0 που δείχνει το ρυθμό μετάδοσης του ιού είναι στο 2,02, πολύ πάνω δηλαδή από το όριο του 1, που σημαίνει ότι ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης