Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο – Από τις 12 νέες μολύνσεις, οι 7 στο Πεκίνο

tags :
Κίνα: Μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο – Από τις 12 νέες μολύνσεις, οι 7 στο Πεκίνο
Στο Πεκίνο έχει υποβληθεί σε τεστ σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων
Μόλις 12 νέα κρούσματα από την επιδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 7 στο Πεκίνο.
Όπως ανακοίνωσε, η Εθνική Επιτροπή Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 12 νέα κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία COVID-19 μέχρι τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουνίου, ενώ ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι μειωμένος από τα 17 κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί την προηγούμενη ημέρα.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πέντε από τα κρούσματα μόλυνσης ήταν εισαγόμενα, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ μία ημέρα αργότερα είχαν αναφερθεί τρία περιστατικά εισαγόμενων μολύνσεων.
Τα επτά τοπικά περιστατικά μολύνσεων, εντοπίστηκαν όλα στο Πεκίνο, που προσπαθεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα μολύνσεων.
Το Πεκίνο έχει κάνει τεστ στο ένα τρίτο του πληθυσμού του – τουλάχιστον έως το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου – σε μια προσπάθεια να ελέγξει και να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Σημειώνεται ότι έως σήμερα έχουν καταγραφεί 311 θετικά κρούσματα, από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος που έγινε στις 11 Ιουνίου.
Οι περιοχές γύρω από το Πεκίνο παραμένουν σε υψηλό συναγερμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επαρχία της Anxin που βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 100 χιλιομέτρων από το Πεκίνο, ανακοίνωσε το Σάββατο 27/6 ότι θα σφραγίσει  τις κατοικίες και τα χωριά μέχρι νεωτέρας.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν και 6 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις.
Συνολικά στην Κίνα έχουν καταγραφεί έως σήμερα 83.512 κρούσματα και 4.634 νεκροί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης