Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Καλιφόρνια, Τέξας – Πάνω από 126 χιλ. οι νεκροί

tags :
Σε έξαρση ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Καλιφόρνια, Τέξας – Πάνω από 126 χιλ. οι νεκροί
Σε νέα εστία μόλυνσης εξελίσσεται το Λος Άντζελες - Πολλές Πολιτείες αίρουν την άρση των περιοριστικών μέτρων
Σε έξαρση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 42.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 355 θάνατοι.
Συνολικά, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 126.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 2,6 εκατομμύρια.
Αν και τα τελευταία 24ωρα, μειώνεται σε καθημερινή βάση ο αριθμός των θυμάτων, αντιθέτως αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.
Λόγω αυτής της εξέλιξης ολοένα και περισσότερες Πολιτείες αναστέλλουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ άλλες επαναφέρουν απαγορεύσεις.
Οι Πολιτείες της Καλιφόρνια και του Τέξας ανακοίνωσαν το τελευταίο 24ωρο ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται το Λος Άντζελες, το οποίο μετατρέπεται σε νέα εστία της επιδημίας καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο.
Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom έχει ήδη ζητήσει να κλείσουν όλα τα μπαρ ενώ έχει δώσει εντολή ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα τους σε δημόσιους χώρους.
«Οι ανησυχητικές αυξήσεις μολύνσεων, τα ποσοστά των θετικών τεστ και οι νοσηλείες σηματοδοτούν ότι, ως κοινότητα, πρέπει να λάβουμε άμεση δράση για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Covid-19.
Σε διαφορετική περίπτωση, κινούμαστε γρήγορα προς μια υπερφόρτωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και να δούμε ακόμη πιο καταστροφικές ασθένειες και θανάτους», ανέφερε η Barbara Ferrer, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην κομητεία του Λος Άντζελες.
Η κομητεία του Λος Άντζελες, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει συνολικά 100.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε μια σειρά από Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Τέξας και η Αριζόνα, όπου ο κυβερνήτης Doug Doucey διέταξε χθες Δευτέρα 29/6  το κλείσιμο μπαρ, νυχτερινών κέντρων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων και υδάτινων πάρκων για τουλάχιστον 30 ημέρες.
Επίσης καθυστέρησε την έναρξη λειτουργίας των δημόσιων σχολείων έως τουλάχιστον τις 17 Αυγούστου.
Παράλληλα, το Τέξας και η Φλόριντα διέταξαν το κλείσιμο όλων των μπαρ που άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ στο Νιου Τζέρσι ο κυβερνηήτης Phil Murphy ανακοίνωσε πως δεν θα επιτραπεί, όπως είχε προγραμματιστεί, η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους στην πολιτεία και πως αυτή αναβάλλεται επ 'αόριστον.
Στο Κάνσας, δόθηκε εντολή σε ολόκληρη την πολιτεία για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε οι παραλίες στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα και στην κομητεία Παλμ Μπιτς να μην ανοίξουν για το Σαββατοκύριακο, όταν και θα εορτάζεται η Ημέρα Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου.
Η Αριζόνα και η Τζόρτζια είναι μεταξύ των πολιτειών που ανέφεραν ρεκόρ νέων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα.
Την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 15 αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ μολύνσεων.
Τον Ιούνιο, 22 αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων, συχνά πολλές φορές, όπως η Αλάσκα, το Αρκάνσας, η Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, η Βόρεια Καρολίνα, το Όρεγκον και η Γιούτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης