Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Οι ΗΠΑ κινούνται σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση σε σχέση με τον κορωνοϊό - Μπορεί να φτάσουν τα 100.000 κρούσματα την ημέρα

Fauci: Οι ΗΠΑ κινούνται σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση σε σχέση με τον κορωνοϊό - Μπορεί να φτάσουν τα 100.000 κρούσματα την ημέρα
«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο αυτή τη στιγμή» δήλωσε o δρ Anthony Fauci
Σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση κινούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, όπως σημειώνει ο Αμερικανός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δρ Anthony Fauci, προσθέτοντας πως μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 100.000 κρούσματα την ημέρα.
Ο δρ Fauci ανέφερε πως, παρότι ορισμένες πολιτείες έχουν αντιμετωπίσει τον ιό, ανησυχεί για άλλες.
Ήδη, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει στο επίπεδο των 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, «μιλά από μόνος του».
«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο αυτή τη στιγμή» δήλωσε σε ερώτηση της Δημοκρατικής γερουσιαστού Elizabeth Warren.
Ο Fauci είπε στις ειδήσεις ότι βλέπει τους ανθρώπους να συνωστίζονται, να μη φορούν μάσκες και τις πολιτείες να μην παίρνουν μέτρα προστασίας
«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και θα υπάρξει πολύς πόνος αν αυτό δεν σταματήσει» είπε.
«Ανησυχώ πολύ για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ειδικά στις τέσσερις πολιτείες που αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των νέων λοιμώξεων» δήλωσε ο Fauci.
Αυτές οι πολιτείες είναι η Φλόριντα, το Τέξας, η Καλιφόρνια και η Αριζόνα.
«Δεν είμαι ικανοποιημένος με ό,τι συμβαίνει, γιατί πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση.
Δεν θα με εξέπληττε αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνονταν στα 100.000 την ημέρα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποτύχουν να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου» συμπλήρωσε.
Τουλάχιστον 36 πολιτείες βλέπουν επί του παρόντος αύξηση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins. Τουλάχιστον 11 από αυτές τις πολιτείες σημειώνουν αύξηση 50% ή και περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης