Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ κρουσμάτων, δραματική αύξηση νεκρών λόγω κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Νέα πυρά Trump κατά Κίνας

tags :
Ρεκόρ κρουσμάτων, δραματική αύξηση νεκρών λόγω κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Νέα πυρά Trump κατά Κίνας
Ξεπέρασαν τους 127.000 οι νεκροί - Προειδοποίηση Fauci για 100.000 κρούσματα ημερησίως
Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της πανδημίας ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε και πάλι τους 1.000 σε 24 ώρες, κάτι που είχε να συμβεί από τις 10 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερα από 47.000 κρούσματα με το σύνολο τους να έχει ξεπεράσει τα 2,63 εκατομμύρια ενώ καταγράφηκαν και 1.199 νέοι θάνατοι, οι οποίοι συνολικά ανέχονται σε 127.410.
Ενδεικτικό μάλιστα του πόσο δύσκολη παραμένει η κατάσταση στις  ΗΠΑ είναι οι προειδοποιήσεις του κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου Anthony Fauci, ο οποίος εκτίμησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί σύντομα να διπλασιαστεί.
«Προφανώς και δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο αυτή τη στιγμή.
Ανησυχώ γιατί θα μπορούσε η κατάσταση να επιδεινωθεί.
Δεν  μπορούμε απλά να εστιάσουμε στις περιοχές που έχουν κορύφωση των κρουσμάτων.
Όλη η χώρα είναι σε κίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Fauci, ο οποίος υποστήριξε ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν ημερησίως να φτάσουν και τα 100.000, εάν δεν γίνουν προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Μάλιστα ο Fauci εξέφρασε την ελπίδα του ότι στις αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι διαθέσιμες και οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Ποιες Πολιτείες είναι στο κόκκινο

Οι Πολιτείες της Καλιφόρνια, του Τέξας και της Αριζόνα εξελίσσονται στις νέες μεγάλες εστίες της επιδημίας.
Σε τουλάχιστον 10 Πολιτείες ο αριθμός των κρουσμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού διπλασιάστηκε μέσα στον Ιούνιο.
Ανάμεσα σε αυτές είναι το Τέξας και η Φλόριντα, ενώ σε περιοχές των Πολιτειών αυτών ήδη παρατηρείται έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία.
Η Αριζόνα σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα σε μολύνσεις μέσα στον περασμένο μήνα με 294%, ακολουθούμενη από τη Νότια Καρολίνα με 200% και το Αρκάνσας με 179%.
Τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν επίσης στην Αλαμπάμα, την Αλάσκα, το Αϊντάχο, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Οκλαχόμα, το Όρεγκον και τη Γιούτα.
Σε εθνικό επίπεδο, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 46% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 21%.
Την περασμένη εβδομάδα, 21 αμερικανικές πολιτείες ανέφεραν ποσοστά ανθρώπων που εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό πάνω από το επίπεδο 5% που έχει καθορίσει ως ανησυχητικό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η Αριζόνα έχει το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα με 24%.
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά λιγότερο από 10% τον Ιούνιο σε μόλις τέσσερες πολιτείες και συγκεκριμένα σε Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ και Νιου Τζέρσεϊ.
Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές Πολιτείες – ανάμεσα τους Καλιφόρνια, Τέξας, Φλόριντα – έκλεισαν εκ νέου τα μπαρ, καθώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού, ενώ άλλες, όπως η Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και το Κονέκτικατ πρόσθεσαν τους ταξιδιώτες από την Καλιφόρνια και άλλες 7 Πολιτείες στην καραντίνα των 14 ημερών.
Η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων έρχονται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο να δείξουν πως η επιδημία κάθε άλλο παρά έχει περάσει, γεγονός που επιτείνει την κριτική για τους χειρισμούς του προέδρου Trump λίγους μήνες μάλιστα πριν τις προεδρικές εκλογές.
Μάλιστα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, Joe Biden έκανε λόγο για ιστορική «κακοδιαχείριση» της πανδημίας που κόστισε χιλιάδες ζωές και που προκάλεσε ακόμα περισσότερη ζημιά στην αμερικανική οικονομία.

Πυρά Trump κατά Κίνας

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Trump εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Κίνας.
«Βλέποντας την πανδημία να εξαπλώνει το φρικτό της πρόσωπο σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς που έχει κάνει στις ΗΠΑ, θυμώνω όλο και περισσότερο με την Κίνα», ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι ήδη τεταμένες σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου έχουν ενταθεί περαιτέρω με την πανδημία του κορωνοϊού, για την οποία ο Trump κατηγορεί το Πεκίνο.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου ισχυρίζεται ότι η Κίνα απέκρυψε την κλίμακα και την σοβαρότητα της επιδημίας στην αρχή αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης