Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν μας έφθανε ο κορωνοιός ή Covid 19 εμφανίστηκε και νέος ιός στην Κίνα ο G4 EA H1N1

Δεν μας έφθανε ο κορωνοιός ή Covid 19 εμφανίστηκε και νέος ιός στην Κίνα ο G4 EA H1N1
Οι υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία στις ΗΠΑ παρακολουθούν ένα νέο στέλεχος γρίπης που εκδηλώνεται στους χοίρους στην Κίνα, το οποίο έχει χαρακτηριστικά του ιού H1N1 του 2009 και πανδημικής γρίπης του 1918
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον Covid 19 ή κορωνοιό αλλά όπως ανέφερε ο Anthony Fauci σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοιό ο νέος ιός στην Κίνα έχει χαρακτηριστικά της γρίπης των χοίρων του 2009 και της πανδημικής γρίπης του 1918
Οι υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία στις ΗΠΑ παρακολουθούν ένα νέο στέλεχος γρίπης που εκδηλώνεται στους χοίρους στην Κίνα, το οποίο έχει χαρακτηριστικά του ιού H1N1 του 2009 και πανδημικής γρίπης του 1918.
Ο ιός, τον οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν «G4 EA H1N1», δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι μολύνει τον άνθρωπο, αλλά παρουσιάζει «δυνατότητες επαναξιολόγησης», δήλωσε ο Fauci στην Επιτροπή Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας κατά τη διάρκεια ακρόασης.
Η γρίπη των χοίρων H1N1 εμφανίστηκε στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2009, μολύνοντας 60,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 700 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Υπολογίζεται ότι 151.700 έως 575.400 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ολόκληρο τον κόσμο από τον Η1Ν1.
Ο Σύμβουλος για τον κορωνοιό στον Λευκό Οίκο ο Anthony Fauci διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, τόνισε ότι όταν αξιολογούμε έναν ολοκαίνουργιο ιό που αποδεικνύεται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία, είτε οφείλεται σε μεταλλάξεις ή και στην αναδιάταξη ή ανταλλαγή γονιδίων.
Η γρίπη των χοίρων H1N1 και η πανδημική γρίπη του 1918 θεωρήθηκαν και οι δύο επικίνδυνοι ιοί που εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η γρίπη των χοίρων H1N1 εμφανίστηκε στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2009, μολύνοντας 60,8 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τουλάχιστον 700 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Εκτιμάται ότι 151.700 έως 575.400 άτομα πέθαναν από τον ιό σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Τώρα θεωρείται ως ένας από τους πολλούς ιούς της εποχικής γρίπης.
Η γρίπη του 1918, την οποία ο Fauci συχνά συγκρίνει με το Covid-19, εκτιμάται ότι σκότωσε μεταξύ 30 εκατομμυρίων και 50 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με το CDC.
Ως μέτρο σύγκρισης περίπουτ 20 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το νέο στέλεχος που εξαπλώνεται στην Κίνα σε μονάδες με χοιρινά έχει αναγνωριστεί ότι έχει «όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός υποψήφιου πανδημικού ιού», λένε οι επιστήμονες.
Ο Fauci είπε ότι υπάρχει πάντα «η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα νέο ξέσπασμα τύπου γρίπης των χοίρων όπως είχαμε το 2009».
Είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέτασης, είπε.
Δεν είναι άμεση απειλή όπου βλέπετε λοιμώξεις, αλλά είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε, όπως ακριβώς κάναμε το 2009 με την εμφάνιση της γρίπης των χοίρων.
Τα σχόλια του Fauci ήρθαν κατά την στιγμή που ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα και εκθετικά στις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και γιατροί έχουν επικρίνει την έλλειψη συντονισμένης αντίδρασης του Trump στον ιό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Trump έχει υποτιμήσει τον ιό, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας, σε αντίθεση με τους ειδικούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Fauci είπε ότι ο Covid-19 αποδείχθηκε ο «χειρότερος εφιάλτης» καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.
Είπε ότι ο ιός είναι «πολύ διαφορετικός» από άλλα κρούσματα όπως ο ebola και ο HIV.
O κορωνοιός για πρώτη φορά εντοπίστηκε στο Wuhan της Κίνας, πριν από περίπου έξι μήνες, ο νέος κορωνοϊός έχει ήδη μολύνει περισσότερους από 10,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας τον θάνατο σε περισσότερους από 511.000 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης