Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με εξώσεις απειλούνται 7 εκατομμύρια νοικοκυριά

tags :
ΗΠΑ: Με εξώσεις απειλούνται 7 εκατομμύρια νοικοκυριά
Έως και 7 εκατομμύρια νοικοκυριά που βαρύνονται με ενοίκια θα μπορούσαν να έλθουν αντιμέτωπα με μια επικείμενη έξωση, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού αστικού σχεδιασμού UrbanFootprint
Έως και 7 εκατομμύρια νοικοκυριά που βαρύνονται με ενοίκια θα μπορούσαν να έλθουν αντιμέτωπα με μια επικείμενη έξωση μόλις λήξει η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν από το κράτος, σύμφωνα με την UrbanFootprint, μια τεχνολογική εταιρεία που δημιουργεί λογισμικό αστικού σχεδιασμού.
«Αυτό το επίπεδο εξώσεων θα ήταν απαράμιλλο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η αμερικανική κοινωνία θα αντιμετωπίσει ακραία κοινωνικά φαινόμενα τα επόμενα χρόνια» αναφέρει η έκθεση της UrbanFootprint.
Η ανάλυση της τεχνολογικής εταιρείας χρησιμοποίησε τις μεταβλητές της ανεργίας και του κόστους στέγασης, μεταξύ άλλων παραγόντων, για να προσδιορίσει ποιες πολιτείες κινδυνεύουν περισσότερο από μια κρίση εξόδου.
Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, η Γεωργία και το Τέξας βρίσκονται στην πρώτη θέση.
Χωρίς ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, απαιτείται πρόσθετη ομοσπονδιακή βοήθεια για να κρατηθούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους.
Να σημειωθεί ότι αυτοί που απειλούνται περισσότερο είναι οι γυναίκες και οι μειονότητες.
«Η πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη είναι στην καλύτερη περίπτωση απρόβλεπτη» αναφέρει η έκθεση.
«Αυτό αφήνει πολλούς ενοικιαστές και κοινότητες στο έλεος της τύχης τους».

Η επερχόμενη κρίση εξώσεων

Περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη δουλειά τους.
Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά βαρύνονται με ενοίκιο.
Το 25% ξοδεύει το 50% ή περισσότερο του μηνιαίου εισοδήματός του για ενοίκιο.
Η πανδημία έχει επιδεινώσει το πρόβλημα.
Οι ενοικιαστές είναι πιο πιθανό από τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εργάζονται στους κλάδους των υπηρεσιών και της φιλοξενίας, οι οποίοι αποδεκατίστηκαν όταν τα κράτη έκλεισαν μεγάλα τμήματα των οικονομιών τους για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου. Οι εργαζόμενοι που επιβαρύνονται με μισθώματα είχαν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη δουλειά τους από άλλους ενοικιαστές, σύμφωνα με το Urban Institute.
Περίπου 30,5 εκατομμύρια άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για επιδόματα ανεργίας, ενώ οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι ακόμη περισσότεροι θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς οι πολιτείες, λόγω κορωνοϊού, σταματούν ξανά την οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης