Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης χωρίς τέλος ο κορωνοϊός, καταρρίπτει ρεκόρ σε Βόρεια και Νότια Αμερική - Στους 552 χιλ. οι νεκροί, στα 12,13 εκατ. τα κρούσματα

Εφιάλτης χωρίς τέλος ο κορωνοϊός, καταρρίπτει ρεκόρ σε Βόρεια και Νότια Αμερική - Στους 552 χιλ. οι νεκροί, στα 12,13 εκατ. τα κρούσματα
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό Covid-19 είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης
(upd)Ως εφιάλτης χωρίς τέλος, συνεχίζει να πλήττει την Βόρεια και Νότια Αμερική ο κορωνοϊός, ενώ διεθνώς τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια, καθώς αυξάνονται τα τεκμήρια πως ο ιός ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες, μεταδίδεται μέσω του αέρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom, η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου σε πολλές περιοχές και η κατάσταση επιδεινώνεται.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 είναι τριπλάσιος από αυτόν των περιπτώσεων πολύ βαριάς γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Πολλές από τις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν επιβάλει για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ σε άλλες, όπως στην Κίνα και στην Αυστραλία, επιβάλλονται εκ νέου μέτρα σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας αναζωπυρώσεων.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ραγδαίες μεταβολές στην εργασιακή και κοινωνική ζωή ενδέχεται να διαρκέσουν ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου.
Χρειάστηκαν149 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα 6εκατομμύρια και μόλις 39 ημέρες για να διπλασιαστούν υπερβαίνοντας τα 12 εκατομμύρια, σημειώνει το Reuters.
Έχουν ανακοινωθεί πάνω από 551.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέχρι εδώ, αριθμός που συγκρίνεται με αυτόν που καταγράφεται συνήθως μέσα σε έναν χρόνο εξαιτίας της γρίπης.
Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε τη 10η Ιανουαρίου στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας.
Κατόπιν, τα κρούσματα μόλυνσης και τα θύματα άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία, πρώτα στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ καταγράφηκε ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που αποτελεί παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ (56.818) την 3η Ιουλίου, όταν τα κρούσματα μόλυνσης πέρναγαν το όριο των 11 εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ πέρασαν το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Τρίτη.
Πρόκειται για πάνω από το ένα τέταρτο των κρουσμάτων.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται επίσης πάνω από το ένα τέταρτο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19.
Η στρατηγική της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump για την αντιμετώπιση της πανδημίας αμφισβητείται έντονα.
Σύμφωνα με το Reuters, η πανδημία εξαπλώνεται πλέον με τον ταχύτερο ρυθμό στη Λατινική Αμερική.
Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, ο ακροδεξιός Jair Bolsonaro επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά παραμένει αδιάλλακτος και συνεχίζει να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως πράττει εξαρχής.
Μάλιστα το ότι έχει προσβληθεί το ανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου, βγάζοντας τη μάσκα του, γεγονός που οδήγησε την Ένωση Τύπου της χώρας να τον μηνύσει και να θέσουν όλα τα κανάλια σε καραντίνα τους δημοσιογράφους τους που συμμετείχαν στην συνέντευξη.
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία κυμαίνονται από τα 20.000 ως τα 50.000 ημερησίως από την 1η Ιουλίου.
Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί σχεδόν 68.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης είναι πλέον πάνω από 1,7 εκατ., κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.
Συνολικά, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφονται πάνω από τα μισά κρούσματα παγκοσμίως και σχεδόν οι μισοί θάνατοι.
Βραζιλία και ΗΠΑ έχουν καταγράψει περί το 45% των νέων κρουσμάτων στον πλανήτη από την 1η Ιουλίου.
Η Ινδία — η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στον πλανήτη — είναι πλέον αντιμέτωπη με πάνω από 20.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση.
Σε χώρες όπου οι δυνατότητες να γίνονται τεστ είναι περιορισμένες, οι αριθμοί των κρουσμάτων αντανακλούν απλά ένα μέρος της επιδημιολογικής εικόνας.
Ειδικοί επισημαίνουν εδώ και καιρό ότι τα επίσημα δεδομένα υποβαθμίζουν την πραγματικότητα τόσο ως προς τα κρούσματα μόλυνσης, όσο και ως προς τους θανάτους.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 12.123.257 και οι θάνατοι ανέρχονται σε 551.384
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 3.084.690 και σε νεκρούς με 132.803
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 66.964 και σε κρούσματα με 1.713.160
- Τρίτη σε νεκρούς η Βρετανία με 44.602 και έβδομη παγκοσμίως σε κρούσματα με 288.511
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 767.296 και 21.129 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 699.749 και 10.650 νεκρούς
- Όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 252.513 και 28.396 νεκρούς
- Ένατη σε κρούσματα η Ιταλία με 242.149 και τέταρτη σε νεκρούς με 34.914
- Στις 29.936 οι νεκροί στη Γαλλία, 206.072 τα κρούσματα
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 198.504 και οι νεκροί σε 9.045
Image

Ζοφερό καλοκαίρι στις ΗΠΑ - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε μία ημέρα, ξεπέρασαν εκ νέου τις 60 χιλ.

Πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Τετάρτη, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα και παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Το πανεπιστήμιο John Hopkins,  έκανε λόγο νωρίτερα για 55.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα ως τις 20:30 χθες (τοπική ώρα• 03:30 χθες ώρα Ελλάδας).
Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την προοπτική ενός ζοφερού καλοκαιριού, καθώς πολλές πολιτείες σπάνε η μια πίσω από την άλλη ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.
Πολλές τοπικές κυβερνήσεις έχουν αναγκαστεί να επιβάλλουν ξανά κλείσιμο τομέων των τοπικών οικονομιών, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς απολαβές.
Πέρα από τα σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Φλόριντα, οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν πάνω από 9.500, ενώ στην Καλιφόρνια καταγράφηκαν πάνω από 8.500.
Τόσο η Καλιφόρνια, όσο και το Τέξας κατέγραψαν εξάλλου νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19.
Χθες Τετάρτη οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 900, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Το προηγούμενο διήμερο καταγράφηκε το υψηλότερο επίπεδο θανάτων από τον Ιούνιο, πάντα κατά την καταμέτρηση του Reuters.
Το Τενεσί, η Δυτική Βιρτζίνια και η Γιούτα κατέγραψαν ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης.
Τα κρούσματα αυξάνονται σε 42 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανάλυση του Ρόιτερς που βασίζεται στη σύγκριση των αριθμών που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες με αυτούς που ανακοινώθηκαν τις δύο προηγούμενες.
Χθες καταγράφηκαν συνολικά στις ΗΠΑ 60.020 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ έμενε ακόμη να δώσουν στοιχεία κάποιες τοπικές αρχές.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Παρασκευή και ήταν 56.818 κρούσματα, σύμφωνα με το Reuters.
Οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 132.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.
Παγκοσμίως, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια χθες, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 548.000.

Αυστραλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μελβούρνη για 6 εβδομάδες

Η Μελβούρνη, δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, άρχισε χθες την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων της COVID-19, ενώ οι γειτονικές της Πολιτείες, προχώρησαν στην εφαρμογή μέτρων προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Η Αυστραλία κατόρθωσε να αποφύγει τις απώλειες που είχαν άλλες χώρες από την εξάπλωση της COVID-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 544.055 ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το ξέσπασμα της πανδημίας στη Μελβούρνη, επέβαλε στην Πολιτεία της Βικτόρια τη λήψη “μέτρων προσωπικής απομόνωσης” για τον πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της.
Η Βικτόρια ανέφερε χθες 134 νέα περιστατικά μόλυνσης, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό-ρεκόρ των κρουσμάτων που είχε καταγραφεί προχθές.

Βραζιλία: Σχεδόν 68.000 νεκροί, ξεπέρασαν τα 1,7 εκατ. τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.223 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 44.571 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 67.964 νεκρούς, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ξεπερνούν πλέον τους 1,7 εκατ., σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Αργεντινή: Θλιβερό ρεκόρ 3.604 κρουσμάτων σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ 3.604 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού που απειλεί να ακυρώσει την αρχική συγκριτική επιτυχία της στην προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας.
Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 3.000 για πρώτη φορά, ώθησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 87.030.
Ο αριθμός αυτός είναι πενταπλάσιος από εκείνον που καταγραφόταν στις αρχές του Ιουνίου, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επίπεδα των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες της Αργεντινής που υφίστανται πολύ βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Περού.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε αυστηρό lockdown στα μέσα Μαρτίου.
Τα περιοριστικά μέτρα έκτοτε έχουν χαλαρώσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν και η ισχύς τους παρατάθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, καθώς και τα προάστιά του — η μητρόπολη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας — εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων.
Ο απολογισμός της πανδημίας στην Αργεντινή ανέρχεται σε 1.694 νεκρούς.
Ο αντίκτυπος της πανδημίας σφυροκοπεί την ήδη γονατισμένη οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής, σε ύφεση τα τελευταία δύο χρόνια, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Alberto Fernandez πασχίζει να διευθετήσει την νέα, οδυνηρή κρίση δημόσιου χρέους.
Οικονομολόγοι προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ της Αργεντινής κατά 12% το 2020.

Κίνα: Εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - όλα «εισαγόμενα» - σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε χθες ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ενημερώθηκε για τον εντοπισμό εννέα νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, όλα τους «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ των ταξιδιωτών οι οποίοι φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.
Δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του ιού και δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, κατά την ίδια πηγή.
Στο Πεκίνο, όπου επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα το τελευταίο διάστημα, μετά το ξέσπασμα σε χονδρική αγορά τροφίμων, δεν επιβεβαιώθηκε κανένα κρούσμα για τρίτη συναπτή ημέρα.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί του συνόλου των 83.581 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Γερμανία: Δώδεκα νεκροί από τον κορωνοϊό, 442 κρούσματα σε 24 ώρες

Ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 442 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει έτσι συνολικά τους 9.048 νεκρούς επί συνόλου 197.783 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Η Σερβία, η πρώτη χώρα που αναγκάστηκε να ανακαλέσει το lockdown - Ο Vucic βρήκε τους πολίτες απέναντι του

Σε... οπισθοχώρηση όσον αφορά το lockdown που είχε ανακοινώσει για το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12/7/2020) αναγκάστηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, μετά τις σφροδρές αντιδράσεις των Σέρβων.
Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη χώρα που αναγκάστηκε σε ανακαλέσει απόφαση για γενικό λουκέτο ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο Vučićτόνισε σε διάγγελμα που απηύθυνε προς το σερβικό λαό, ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο (9/7/2020) από την κυβέρνηση.
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο -όπως είπε- δεν βρήκε κατανόηση.
Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ανακοίνωσε ότι χθες είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή.
Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Vučić, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν.
Σε κρίσμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς.
«Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» ανέφερε ο Vučić και κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει, όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου.
Αναφερόμενος στα επεισόδια, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι η κατάσταση με το κορωνοϊό ήταν πρόφαση για την συγκέντρωση που διοργανώθηκε «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις».
Ανέφερε ότι 43 αστυνομικοί τραυματιστήκαν και κάποιοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, ενώ έδειξε και φωτογραφίες από τα τραύματα των αστυνομικών.

Ιταλία: Δεν υπάρχουν πλέον κρούσματα κορωνοϊού στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Μπέργκαμο

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση ότι από χθες, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό.
Πρόκειται για την πόλη σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια αυτή.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της, δεν υπάρχουν ασθενείς με Covid 19. Τον Μάρτιο, στην εντατική αυτή, έδιναν μάχη για την ζωή, πάνω από εκατό άνθρωποι.
Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί, όμως, στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα, μετά από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι τετρακόσιοι γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα, ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που χθες μπόρεσαν να πετύχουν.

Ρωσία: Οι αρχές ενέκριναν νέο φάρμακο που λέγεται ότι σταματά τον κορωνοϊό

Η Ρωσία ενέκρινε ένα νέο αντιιικό φάρμακο, το Coronavir, για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, όπως ανακοίνωσε χθες η φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm, σε μια περίοδο που τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τις 700.000.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην κλινική μελέτη με τη συμμετοχή ασθενών με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, το φάρμακο αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό καθώς ανέστειλε τον πολλαπλασιασμό του νέου κορωνοϊού.
«Το Coronavir είναι ένα από τα πρώτα φάρμακα στη Ρωσία και τον κόσμο που δεν αντιμετωπίζει τις επιπλοκές που προκαλεί ο SARS-CoV-2 αλλά τον ίδιο τον ιό», πρόσθεσε.
Η κλινική μελέτη, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, έδειξε ότι το 55% των εξωτερικών (μη νοσηλευόμενων) ασθενών που λάμβαναν το φάρμακο παρουσίασε βελτίωση μετά από επτά ημέρες θεραπείας, έναντι του 20% εκείνων που λάμβαναν τη συνήθη αιτιοτροπική θεραπεία (δηλαδή με φάρμακα που στοχεύουν την αιτία και όχι τα συμπτώματα).
Η R-Pharm υποστηρίζει ότι υπήρξε επίσης σημαντική διαφορά μετά την παρέλευση 14 ημερών.
Μέχρι την πέμπτη ημέρα της θεραπείας, ο νέος κορωνοϊός είχε εξαλειφθεί στο 77,5% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.
«Η παγκόσμια κλινική πρακτική και η κλινική μελέτη που διεξαγάγαμε επιβεβαίωσε ότι το Coronavir σταματά πολύ πιο γρήγορα τη μόλυνση, καθώς εμποδίζει αποτελεσματικά τον πολλαπλασιασμό του ιού», δήλωσε ο Μιχαήλ Σαμσόνοφ, ο ιατρικός διευθυντής της R-Pharm.
Οι δοκιμές ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου και μέχρι τώρα έχουν λάβει το φάρμακο πάνω από 110 εξωτερικοί ασθενείς, είπε η Τατιάνα Ριζεντσόβα, η επικεφαλής των κλινικών δοκιμών στο Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας της Ρωσίας.
Το φάρμακο αυτό είναι το τρίτο που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.
Το πρώτο, το Avifavir, χορηγείται σε ασθενείς από τις 11 Ιουνίου.
Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του Avifavir ενώ οι κλινικές δοκιμές, με μικρότερη χρονική διάρκεια και σε λιγότερους ανθρώπους σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.
Σε ανακοίνωσή του χθες το κρατικό επενδυτικό ταμείο RDIF που παρείχε οικονομική υποστήριξη στη μελέτη για το Avifavir, ανέφερε ότι ζήτησε από το υπουργείο να εγκρίνει το συγκεκριμένο φάρμακο για τους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι.
Η δεύτερη και η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής, καθώς και τα δεδομένα από τον πρώτο μήνα χρήσης του σε νοσοκομειακό περιβάλλον, έδειξαν θετικά αποτελέσματα όταν το Avifavir χρησιμοποιείται στο πρώτο ή το μεσαίο στάδιο της ασθένειας, πρόσθεσε.
Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα της Covid-19 στη Ρωσία ανέρχονταν χθες στα 700.792 και οι θάνατοι στους 10.667.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης