Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία αναζωπύρωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, ξεπέρασαν τους 137 χιλ. οι νεκροί

tags :
Ραγδαία αναζωπύρωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, ξεπέρασαν τους 137 χιλ. οι νεκροί
Εμφύλιος Λευκού Οίκου – Fauci για την εξέλιξη και αντιμετώπιση της επιδημίας
Ραγδαία αναζωπύρωση καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν περισσότερα από 67.600 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων, μια και το προηγούμενο είχε καταγραφεί το περασμένο Σάββατο, όταν και είχαν αναφερθεί λίγα περισσότερα από 66.500.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα τέλη Ιουνίου, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που καταγράφεται σε ημερήσια βάση κυμαίνεται από 55.000 έως 65.000, αριθμοί τουλάχιστον διπλάσιοι από τα κρούσματα που καταγράφονταν τον περασμένο Απρίλιο.
Έως σήμερα στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν 3,5 εκατομμύρια κρούσματα καθώς και 137.402 θάνατοι, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 795 θάνατοι.
Η έξαρση των κρουσμάτων καταγράφεται στις Πολιτείες εκείνες, οι οποίες έσπευσαν υπό τις προτροπές του προέδρου Trump να επανεκκινήσουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των επιστημόνων πως αυτό έπρεπε να γίνει πιο προσεκτικά και σταδιακά.
Στο επίκεντρο της επιδημίας βρίσκονται οι Πολιτείες του Τέξας, το οποίο ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων σε μια ήμερα – ανέφερε 10.791 κρούσματα – και 110 θανάτους, και της Οκλαχόμα όπου θετικός στον ιό βρέθηκε και ο κυβερνήτης της Πολιτείας Kevin Stitt, ο οποίος πριν από τρεις εβδομάδες είχε δώσει το παρών στην προεκλογική συγκέντρωση του Trump στην Tulsa.
Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο Αμερικάνο πολιτικό που δηλώνει ότι είναι θετικός στον ιό ενώ σάλος έχει προκληθεί από την φωτογραφία που ανέβασε πρόσφατα στο twitter που τον δείχνει να τρώει με τα παιδιά του σε ένα κατάμεστο εστιατόριο και παρά τις συστάσεις για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.
Σε κάθε περίπτωση η επιδημία του κορωνοϊού θερίζει τις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως 28 Πολιτείες ανακοίνωσαν ημερήσια ρεκόρ στην αύξηση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ 11 Πολιτείες ανέφεραν ρεκόρ θανάτων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.
Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξολόγος Anthony Fauci κάλεσε τον Λευκό Οίκο να δώσει ένα τέλος στο «διχασμό» που υπάρχει ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας και να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανοησία.
Σημειώνεται πως ο Fauci βρέθηκε στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου και αρκετών Ρεπουμπλικάνων αξιωματούχων λόγω των συστάσεων του να μην ανοίξει τόσο σύντομα η αμερικανική οικονομία.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Λευκός Οίκος μοίρασε μια σειρά από δηλώσεις του Fauci, οι οποίες έγιναν στην αρχή της επιδημίας και οι οποίες αποδείχθηκαν λανθασμένες ως προς την κατανόηση της εξέλιξης του ιού, με τον Fauci να κάνει λόγο για αποσπασματικές δηλώσεις του.
Η ένταση του Λευκού Οίκου με τον Fauci έχει ενταθεί μετά την πτώση της δημοτικότητας του Donald Trump, ο οποίος πάντως υποστηρίζει πως έχει μια πολύ καλή σχέση με τον Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης