Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις αγορές λόγω κορωνοϊού και έντασης ΗΠΑ - Κίνας - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall έως -1%

Πτώση στις αγορές λόγω κορωνοϊού και έντασης ΗΠΑ - Κίνας - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall έως -1%
Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)
Η κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ - Κίνας για Χονγκ Κονγκ και η Huawei, καθώς και η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ασκούν πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.
Παρά την καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία του ΑΕΠ στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με πτώση 4,5%.
Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν έως -1%, εν αναμονή των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύεται στις 28,5 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει πτώση 0,8% στις 12.824 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,7% στις 6.249 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,8% στις 5.067 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 20.288 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,1%.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.495 μονάδες με άνοδο 0,10%.
Οι μετοχών των εταιρειών LVMH και Kering, οι οποίες στηρίζουν στην Κίνα ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους, σημείωναν απώλειες 1,4% και 2,2%, αντίστοιχα.
Η μετοχή της ολλανδικής ζυθοποιίας Heineken υποχωρούσε 2,6% μετά τη μείωση των καθαρών εσόδων της στο πρώτο εξάμηνο κατά 16,4% λόγω της σχετικής με τον κορονοϊό καραντίνας.
H σινοαμερικανική ένταση για το Χονγκ Κονγκ και τη Huawei κλιμακώνεται, με εκατέρωθεν απειλές για την επιβολή κυρώσεων.
Η Κίνα κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για «γκανγκστερική λογική», καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Τrump έδωσε εντολή να τερματισθεί το ειδικό καθεστώς που είχε το Χονγκ Κονγκ, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβολή από το Πεκίνο του νέου νόμου για την ασφάλεια στο εν λόγω έδαφος.
Στο μέτωπο της πανδημίας, σε νέα περιοριστικά μέτρα ακόμα και σε lockdowns – έστω και τοπικής εμβέλειας – επιστρέφουν ολοένα και περισσότερα κράτη καθώς σε έξαρση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία καταγραφεί διαρκείς αναζωπυρώσεις και καθημερινά νέα θλιβερά ρεκόρ.

Το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 67.600 κρούσματα, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας ενώ έξαρση καταγράφεται και στην Ινδία, όπου εδώ και πέντε ημέρες ανακοινώνονται οι υψηλότεροι αριθμοί κρουσμάτων που κυμαίνονται από 27.000 μέχρι 29.000 την ημέρα.
Ρεκόρ κρουσμάτων ανέφεραν επίσης το Τόκιο στην Ιαπωνία, η Μελβούρνη στην Αυστραλία και το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, τη στιγμή μάλιστα που σε Μελβούρνη και Μπουένος Άιρες είναι σε ισχύ lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Στο κόκκινο βρίσκεται η Λατινική Αμερική, όπου και οι θάνατοι λόγω της επιδημίας ξεπέρασαν τους 150.000 ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε μόλις μια νέα μόλυνση από τον ιό, ενώ στο Πεκίνο, το οποίο πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπο με τον κίνδυνο νέας έξαρσης, για δέκατη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα.
Με τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη να συνεχίζουν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επιστημονική κοινότητα από όπου έρχονται αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου.
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Ιουλίου ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιθανό να κυκλοφορήσει ευρέως,  ενώ έγινε γνωστό πως η Κίνα ενέκρινε την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της γερμανικής BioNTech σε ανθρώπους.
Όσον αφορά το εμβόλιο της Οξφόρδης, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα προσφέρει το διπλό επίπεδο προστασίας που αναζητούν οι επιστήμονες.
Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέφερε απλώς πως ένα μέρος των αποτελεσμάτων για την ασφάλεια του εμβολίου πρόκειται να δημοσιευθεί από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα και Τ λεμφοκύτταρα, κύτταρα που «σκοτώνουν» τη μόλυνση.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία προσεγγίζουν τους 585.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 13,56 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ανέρχονται σε περίπου 7,6 εκατομμύρια.

Bank of America: Στα 3,5 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη στο β΄τρίμηνο 2020 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της Bank of America στο β΄τρίμηνο του 2020, με την αμερικανική τράπεζα να βάζει στην άκρη 4 δισ. δολ. για πιστωτικές απώλειες, λόγω κορωνοϊού.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισ. δολ. ή 0,37 δολ. ανά μετοχή, από 7,3 δισ. δολ. ή 0,74 δολ. ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 0,25 δολ.
Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 58% στα 3,8 δισ. δολ.
Οι προβλέψεις αυξήθηκαν σε 5,1 δισ. δολ. λόγω του αδύναμου οικονομικού outlook που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) αυξήθηκε στο 11,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα της BofA υποχώρησαν στα 22,3 δισ. δολ από 23,1 δισ. δολ. ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα ύψους 21,8 δισ. δολ. σύμφωνα με την Factset.

Morgan Stanley: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 2020, στα 3,2 δισ. δολ.

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Morgan Stanley για το β΄τρίμηνο 2020, με οδηγό τα αυξημένα έσοδα από το trading.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολ. ή 1,96 δολ. ανά μετοχή, από 2,2 δισ. δολ΄ή 1,23 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 13,4 δισ. δολ. στο β΄τρίμηνο, από 10,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

«Στο κόκκινο» η Ασία


Με πτώση έκλεισαν το χρηματιστήρια στην Ασία, εν μέσω της σινοαμερικανικής έντασης. 
Οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών, ενώ το κλίμα επιδείνωσε η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία άσκησε πτωτικές πιέσεις στους τίτλους εξαγωγέων.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 4,5% στις 3.210 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 175,14 μονάδων (−0,76%) στις 22.770,36 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 10,45 μονάδων (−0,66%), στις 1.579,06 μονάδες.
Με απώλειες 1,9% στις 24.994 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Κίνα: Στο +3,2% το ΑΕΠ για το β΄τρίμηνο 2020, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις


Ετήσια αύξηση κατά 3,2% κατέγραψε το ΑΕΠ της Κίνας, στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) στο Πεκίνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2020 το κινεζικό ΑΕΠ κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 1,6% στα 45, 66 τρισ. γουάν (περίπου 6,53 τρισ. δολάρια), εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων από την έξαρση της πανδημίας COVID-19 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης