Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα-κορωνοϊός: Ακόμη 22 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα και 14 νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς

Κίνα-κορωνοϊός: Ακόμη 22 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα και 14 νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς
Τα 16 κρούσματα καταγράφηκαν στην Ουρούμτσι
Ακόμη 22 νέα κρούσματα κατέγραψε η Κίνα, περιλαμβανομένων των 16 κρουσμάτων στην Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή ενός σχεδίου απόκρισης έκτακτης ανάγκης.
Από τα κρούσματα, τα έξι είναι εισαγόμενα.
Ακόμη, η Κίνα κατέγραψε 14 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, από πέντε ένα 24ωρο νωρίτερα.
Στη Σιντζιάνγκ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της εθνικής μειονότητας των Ουιγούρων στην Κίνα, είχε αποφύγει μέχρι τώρα ως επί το πλείστον τα χειρότερα στην πανδημία του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στην κεντρική πόλη Ουχάν στα τέλη του περασμένου έτους.
Μέχρι τις 17 Ιουλίου, η περιοχή είχε καταγράψει συνολικά 17 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ άλλοι 269 άνθρωποι βρίσκονται υπό ιατρική επιτήρηση, σύμφωνα με την περιφερειακή επιτροπή υγείας.
Η πόλη έθεσε σε εφαρμογή την Παρασκευή 17/7 ένα σχέδιο απόκρισης έκτακτης ανάγκης για να αναλύσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις ασυμπτωματικές μολύνσεις, όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση CCTV, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα διεξαγάγει επιδημιολογικές έρευνες ώστε να εντοπίσει την προέλευση της μόλυνσης.
Πάντως, τα μέτρα επιδημιολογικού ελέγχου στην πόλη οδήγησαν στην ακύρωση τουλάχιστον 600 προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουρούμτσι.
Επίσης, η Ουρούμτσι ανέστειλε της υπηρεσίες του μετρό από το βράδυ της Πέμπτης 16/7.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης